Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilování: steaky z krkovice se šalvějí a citronem

Grilování: steaky z krkovice se šalvějí a citronem

Porce šťavnaté krkovice provoněné šalvějí a citronovou kůrou dělaná hezky venku na grilu. Tak si představujeme letní grilovačku s partou přátel.

Co budete potřebovat na steaky z krkovice se šalvějí a citronem

4 plátky krkovice
olivový olej na potření
2 stroužky česneku, oloupané
a prolisované
1 hrst čerstvých lístků šalvěje,
nasekaných
sůl a čerstvě mletý pepř
1 citron

Jak udělat steaky z krkovice zdravější

Recept jak na steaky z krkovice se šalvějí a citronem

  1. Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Vepřovou krkovici rozkrojenou na 4 plátky pokapejte olivovým olejem z obou stran, potřete 2 prolisovanými stroužky česneku, osolte, opepřete a posypte hrstí šalvějových lístků nasekaných nožem.
  2. Než vložíte maso na gril, ještě jej zastrouhejte kůrou z 1 citronu a zakápněte trochou šťávy z něj. Zbytek citronu si nechte na závěr vaření.
  3. Steaky promasírujte, položte na gril nebo pánev a z každé strany opékejte 2 minuty. Postup zopakujte ještě jednou. Celkem by masu mělo na rozpáleném grilu stačit 8–10 minut opékání.
  4. Maso dejte z grilu na talíř a nechte ho chvíli odpočinout. Vymačkejte na něj zbytek citronu. Nejlépe chutná grilované maso s listovým salátem a samozřejmě v kruhu rodiny a přátel. Cítíte tu vůni?
Pomohl vám recept?
17hodnocení4

Co byste o steacích z krkovice měli vědět

Kvalitní vepřové maso je zdrojem dobře vstřebatelných bílkovin a vitaminů skupiny B. Z vepřového masa bychom měli vybírat méně tučné druhy. Ideální je vepřová panenka, kýta nebo pečeně.

Další videorecepty