×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Steaky z krkovice

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Steaky z krkovice

Co budete potřebovat

4 plátky krkovice
olivový olej na potření
2 stroužky česneku, oloupané
a prolisované
1 hrst čerstvých lístků šalvěje,
nasekaných
sůl a čerstvě mletý pepř
1 citron

Jak na to?

Rozehřejte gril. Maso z obou stran pokapejte olivovým olejem. Potřete ho česnekem, posypte šalvějí a pořádně osolte a opepřete. Přímo na steaky nastrouhejte trochu citronové kůry a na každý kousek masa kápněte trochu citronové šťávy. Maso promasírujte, aby se marináda dostala všude. Steaky položte na gril, 2 minuty opékejte, pak je obraťte a pečte 2 minuty i z druhé strany. Postup ještě jednou zopakujte, celkem by masu mělo na rozpáleném grilu stačit 8–10 minut. Na steaky vymačkejte zbytek citronu a nechte je chvilku odležet. Podávejte s listovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Steaky z krkovice

Snadné Grilování Grilování Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

4 plátky krkovice
olivový olej na potření
2 stroužky česneku, oloupané
a prolisované
1 hrst čerstvých lístků šalvěje,
nasekaných
sůl a čerstvě mletý pepř
1 citron

Jak na to?

Rozehřejte gril. Maso z obou stran pokapejte olivovým olejem. Potřete ho česnekem, posypte šalvějí a pořádně osolte a opepřete. Přímo na steaky nastrouhejte trochu citronové kůry a na každý kousek masa kápněte trochu citronové šťávy. Maso promasírujte, aby se marináda dostala všude. Steaky položte na gril, 2 minuty opékejte, pak je obraťte a pečte 2 minuty i z druhé strany. Postup ještě jednou zopakujte, celkem by masu mělo na rozpáleném grilu stačit 8–10 minut. Na steaky vymačkejte zbytek citronu a nechte je chvilku odležet. Podávejte s listovým salátem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty