×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Steaky z krkovice

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Steaky z krkovice

Co budete potřebovat

4 plátky krkovice
olivový olej na potření
2 stroužky česneku, oloupané
a prolisované
1 hrst čerstvých lístků šalvěje,
nasekaných
sůl a čerstvě mletý pepř
1 citron

Jak na to?

Rozehřejte gril. Maso z obou stran pokapejte olivovým olejem. Potřete ho česnekem, posypte šalvějí a pořádně osolte a opepřete. Přímo na steaky nastrouhejte trochu citronové kůry a na každý kousek masa kápněte trochu citronové šťávy. Maso promasírujte, aby se marináda dostala všude. Steaky položte na gril, 2 minuty opékejte, pak je obraťte a pečte 2 minuty i z druhé strany. Postup ještě jednou zopakujte, celkem by masu mělo na rozpáleném grilu stačit 8–10 minut. Na steaky vymačkejte zbytek citronu a nechte je chvilku odležet. Podávejte s listovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Steaky z krkovice

Snadné Grilování Grilování Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

4 plátky krkovice
olivový olej na potření
2 stroužky česneku, oloupané
a prolisované
1 hrst čerstvých lístků šalvěje,
nasekaných
sůl a čerstvě mletý pepř
1 citron

Jak na to?

Rozehřejte gril. Maso z obou stran pokapejte olivovým olejem. Potřete ho česnekem, posypte šalvějí a pořádně osolte a opepřete. Přímo na steaky nastrouhejte trochu citronové kůry a na každý kousek masa kápněte trochu citronové šťávy. Maso promasírujte, aby se marináda dostala všude. Steaky položte na gril, 2 minuty opékejte, pak je obraťte a pečte 2 minuty i z druhé strany. Postup ještě jednou zopakujte, celkem by masu mělo na rozpáleném grilu stačit 8–10 minut. Na steaky vymačkejte zbytek citronu a nechte je chvilku odležet. Podávejte s listovým salátem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty