1
Lilek omyjte a rozkrojte na poloviny. Jednu polovinu lilku potřete lžičkou olivového oleje, položte řeznou stranou na plech a pečte v troubě na 220 °C po dobu 30 minut, dokud slupka neztmavne. Upečenou polovinu lilku zabalte do potravinářské fólie a nechte zapařit. Druhou polovinu lilku nakrájejte na tenké hranolky, osolte a nechte 15 minut vypotit. Poté je opláchněte, osušte a dejte stranou. Z vychladlého upečeného lilku odstraňte slupku.
2
Oloupaný upečený lilek vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu, a vložte do mísy. Přidejte šťávu z ½ citronu, oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, 60 ml olivového oleje, 2 lžičky pasty tahini, sůl a pepř. Vše rozmixujte na hladkou pastu ponorným mixérem. Dip přendejte do misky, pokapejte lžičkou olivového oleje, ozdobte 2 snítkami omytého čerstvého koriandru a dejte vychladit do lednice.
3
Mezitím uvařte 100 g rýžových nudlí dle návodu na obalu. Lilkové hranolky orestujte na rozpálené pánvi se zbylými 10 ml oleje a dochuťte solí a pepřem. Čerstvé zelí omyjte, nakrájejte na nudličky a salát natrhejte na menší kousky. Směs pro čínskou kuchyni zakápněte šťávou z druhé poloviny citronu a promíchejte. Do mísy s vlažnou vodou namočte jeden plát rýžového papíru. Na papír rozprostřete trochu rýžových nudlí, lilkové hranolky, směs zeleniny, lístky čerstvé máty a koriandru, aby vytvořily obdélník uprostřed papíru. Přehněte boky ke středu a pevně zaviňte směrem k sobě. Opakujte s ostatními papíry.
4
Jarní závitky přepulte a naaranžujte na salátové lístky kolem misky s lilkovým dipem.
1
Lilek omyjte a rozkrojte na poloviny. Jednu polovinu lilku potřete lžičkou olivového oleje, položte řeznou stranou na plech a pečte v troubě na 220 °C po dobu 30 minut, dokud slupka neztmavne. Upečenou polovinu lilku zabalte do potravinářské fólie a nechte zapařit. Druhou polovinu lilku nakrájejte na tenké hranolky, osolte a nechte 15 minut vypotit. Poté je opláchněte, osušte a dejte stranou. Z vychladlého upečeného lilku odstraňte slupku.
2
Oloupaný upečený lilek vymačkejte, abyste odstranili přebytečnou vodu, a vložte do mísy. Přidejte šťávu z ½ citronu, oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, 60 ml olivového oleje, 2 lžičky pasty tahini, sůl a pepř. Vše rozmixujte na hladkou pastu ponorným mixérem. Dip přendejte do misky, pokapejte lžičkou olivového oleje, ozdobte 2 snítkami omytého čerstvého koriandru a dejte vychladit do lednice.
3
Mezitím uvařte 100 g rýžových nudlí dle návodu na obalu. Lilkové hranolky orestujte na rozpálené pánvi se zbylými 10 ml oleje a dochuťte solí a pepřem. Čerstvé zelí omyjte, nakrájejte na nudličky a salát natrhejte na menší kousky. Směs pro čínskou kuchyni zakápněte šťávou z druhé poloviny citronu a promíchejte. Do mísy s vlažnou vodou namočte jeden plát rýžového papíru. Na papír rozprostřete trochu rýžových nudlí, lilkové hranolky, směs zeleniny, lístky čerstvé máty a koriandru, aby vytvořily obdélník uprostřed papíru. Přehněte boky ke středu a pevně zaviňte směrem k sobě. Opakujte s ostatními papíry.
4
Jarní závitky přepulte a naaranžujte na salátové lístky kolem misky s lilkovým dipem.