Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyIndická samosa
Albert logoAlbert logo
  • Indická samosa

Indická samosa

Indická samosa
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Indická
Vegetariánské
Předkrm

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mouka hladká 250 g
  • Olej 500 ml
  • Sůl
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Směs pro indickou kuchyni Albertova tržnice 400 g
  • Pepř
  • Mouka hladká 250 g
  • Olej 500 ml
  • Sůl
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Směs pro indickou kuchyni Albertova tržnice 400 g
  • Pepř

Příprava

1
V míse smíchejte 250 g hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, ½ lžičky soli a 120 ml vody. Vše důkladně promíchejte, vypracujte pružné a nelepivé těsto a nechte ho 30 minut odpočinout v lednici.
2
Poté na pánvi rozehřejte lžíci rostlinného oleje, orestujte na něm oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a 2 stroužky oloupaného a nasekaného česneku dozlatova. Přidejte 400 g zeleninové směsi pro indickou kuchyni a společně se směsí koření v balení opékejte zhruba 10 minut. Pokud bude potřeba, dochuťte solí a pepřem.
3
Připravené těsto vyndejte z lednice a vyválejte válečkem na pomoučněné ploše na tenký plát. Z těsta vykrájejte kruhy o velikosti 10–12 cm v průměru a každý plát rozkrojte na polovinu, čímž vytvoříte vždy dva půlkruhy. Vezměte jeden půlkruh a přeložte ho do tvaru kornoutu. Spojte rovné strany těsta dohromady tak, že okraje lehce navlhčíte vodou, aby lépe držely. Držte kornout otevřený nahoře a naplňte ho připravenou směsí. Pak přehněte horní okraj těsta přes náplň a dobře stiskněte, aby se samosa uzavřela. Takto připravte všechny samosy.
4
Ve vyšší pánvi rozehřejte vyšší vrstvu rostlinného oleje, aby v něm samosy plavaly a nedotýkaly se dna, a smažte je asi minutu z každé strany dozlatova. Pak je nechte okapat na papírovém ubrousku a tato indická specialita je hotová. Podávejte třeba s červenou chilli omáčkou a jogurtovým dipem s koriandrem.
1
V míse smíchejte 250 g hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, ½ lžičky soli a 120 ml vody. Vše důkladně promíchejte, vypracujte pružné a nelepivé těsto a nechte ho 30 minut odpočinout v lednici.
2
Poté na pánvi rozehřejte lžíci rostlinného oleje, orestujte na něm oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a 2 stroužky oloupaného a nasekaného česneku dozlatova. Přidejte 400 g zeleninové směsi pro indickou kuchyni a společně se směsí koření v balení opékejte zhruba 10 minut. Pokud bude potřeba, dochuťte solí a pepřem.
3
Připravené těsto vyndejte z lednice a vyválejte válečkem na pomoučněné ploše na tenký plát. Z těsta vykrájejte kruhy o velikosti 10–12 cm v průměru a každý plát rozkrojte na polovinu, čímž vytvoříte vždy dva půlkruhy. Vezměte jeden půlkruh a přeložte ho do tvaru kornoutu. Spojte rovné strany těsta dohromady tak, že okraje lehce navlhčíte vodou, aby lépe držely. Držte kornout otevřený nahoře a naplňte ho připravenou směsí. Pak přehněte horní okraj těsta přes náplň a dobře stiskněte, aby se samosa uzavřela. Takto připravte všechny samosy.
4
Ve vyšší pánvi rozehřejte vyšší vrstvu rostlinného oleje, aby v něm samosy plavaly a nedotýkaly se dna, a smažte je asi minutu z každé strany dozlatova. Pak je nechte okapat na papírovém ubrousku a tato indická specialita je hotová. Podávejte třeba s červenou chilli omáčkou a jogurtovým dipem s koriandrem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 19.03.2025 do 25.03.2025

Platný ještě 7 dní

Od 19.03.2025 do 25.03.2025

Platný ještě 7 dní

Od 12.03.2025 do 25.03.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.