1
V míse smíchejte 250 g hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, ½ lžičky soli a 120 ml vody. Vše důkladně promíchejte, vypracujte pružné a nelepivé těsto a nechte ho 30 minut odpočinout v lednici.
2
Poté na pánvi rozehřejte lžíci rostlinného oleje, orestujte na něm oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a 2 stroužky oloupaného a nasekaného česneku dozlatova. Přidejte 400 g zeleninové směsi pro indickou kuchyni a společně se směsí koření v balení opékejte zhruba 10 minut. Pokud bude potřeba, dochuťte solí a pepřem.
3
Připravené těsto vyndejte z lednice a vyválejte válečkem na pomoučněné ploše na tenký plát. Z těsta vykrájejte kruhy o velikosti 10–12 cm v průměru a každý plát rozkrojte na polovinu, čímž vytvoříte vždy dva půlkruhy. Vezměte jeden půlkruh a přeložte ho do tvaru kornoutu. Spojte rovné strany těsta dohromady tak, že okraje lehce navlhčíte vodou, aby lépe držely. Držte kornout otevřený nahoře a naplňte ho připravenou směsí. Pak přehněte horní okraj těsta přes náplň a dobře stiskněte, aby se samosa uzavřela. Takto připravte všechny samosy.
4
Ve vyšší pánvi rozehřejte vyšší vrstvu rostlinného oleje, aby v něm samosy plavaly a nedotýkaly se dna, a smažte je asi minutu z každé strany dozlatova. Pak je nechte okapat na papírovém ubrousku a tato indická specialita je hotová. Podávejte třeba s červenou chilli omáčkou a jogurtovým dipem s koriandrem.
1
V míse smíchejte 250 g hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, ½ lžičky soli a 120 ml vody. Vše důkladně promíchejte, vypracujte pružné a nelepivé těsto a nechte ho 30 minut odpočinout v lednici.
2
Poté na pánvi rozehřejte lžíci rostlinného oleje, orestujte na něm oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a 2 stroužky oloupaného a nasekaného česneku dozlatova. Přidejte 400 g zeleninové směsi pro indickou kuchyni a společně se směsí koření v balení opékejte zhruba 10 minut. Pokud bude potřeba, dochuťte solí a pepřem.
3
Připravené těsto vyndejte z lednice a vyválejte válečkem na pomoučněné ploše na tenký plát. Z těsta vykrájejte kruhy o velikosti 10–12 cm v průměru a každý plát rozkrojte na polovinu, čímž vytvoříte vždy dva půlkruhy. Vezměte jeden půlkruh a přeložte ho do tvaru kornoutu. Spojte rovné strany těsta dohromady tak, že okraje lehce navlhčíte vodou, aby lépe držely. Držte kornout otevřený nahoře a naplňte ho připravenou směsí. Pak přehněte horní okraj těsta přes náplň a dobře stiskněte, aby se samosa uzavřela. Takto připravte všechny samosy.
4
Ve vyšší pánvi rozehřejte vyšší vrstvu rostlinného oleje, aby v něm samosy plavaly a nedotýkaly se dna, a smažte je asi minutu z každé strany dozlatova. Pak je nechte okapat na papírovém ubrousku a tato indická specialita je hotová. Podávejte třeba s červenou chilli omáčkou a jogurtovým dipem s koriandrem.