
Indická samosa

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Indická
Vegetariánské
Předkrm
Ingredience
Složení 4 porce
- Mouka hladká 250 g
- Olej 500 ml
- Sůl
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Směs pro indickou kuchyni Albertova tržnice 400 g
- Pepř
- Mouka hladká 250 g
- Olej 500 ml
- Sůl
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Směs pro indickou kuchyni Albertova tržnice 400 g
- Pepř
Příprava
- 1V míse smíchejte 250 g hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, ½ lžičky soli a 120 ml vody. Vše důkladně promíchejte, vypracujte pružné a nelepivé těsto a nechte ho 30 minut odpočinout v lednici.
- 2Poté na pánvi rozehřejte lžíci rostlinného oleje, orestujte na něm oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a 2 stroužky oloupaného a nasekaného česneku dozlatova. Přidejte 400 g zeleninové směsi pro indickou kuchyni a společně se směsí koření v balení opékejte zhruba 10 minut. Pokud bude potřeba, dochuťte solí a pepřem.
- 3Připravené těsto vyndejte z lednice a vyválejte válečkem na pomoučněné ploše na tenký plát. Z těsta vykrájejte kruhy o velikosti 10–12 cm v průměru a každý plát rozkrojte na polovinu, čímž vytvoříte vždy dva půlkruhy. Vezměte jeden půlkruh a přeložte ho do tvaru kornoutu. Spojte rovné strany těsta dohromady tak, že okraje lehce navlhčíte vodou, aby lépe držely. Držte kornout otevřený nahoře a naplňte ho připravenou směsí. Pak přehněte horní okraj těsta přes náplň a dobře stiskněte, aby se samosa uzavřela. Takto připravte všechny samosy.
- 4Ve vyšší pánvi rozehřejte vyšší vrstvu rostlinného oleje, aby v něm samosy plavaly a nedotýkaly se dna, a smažte je asi minutu z každé strany dozlatova. Pak je nechte okapat na papírovém ubrousku a tato indická specialita je hotová. Podávejte třeba s červenou chilli omáčkou a jogurtovým dipem s koriandrem.
- 1V míse smíchejte 250 g hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, ½ lžičky soli a 120 ml vody. Vše důkladně promíchejte, vypracujte pružné a nelepivé těsto a nechte ho 30 minut odpočinout v lednici.
- 2Poté na pánvi rozehřejte lžíci rostlinného oleje, orestujte na něm oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a 2 stroužky oloupaného a nasekaného česneku dozlatova. Přidejte 400 g zeleninové směsi pro indickou kuchyni a společně se směsí koření v balení opékejte zhruba 10 minut. Pokud bude potřeba, dochuťte solí a pepřem.
- 3Připravené těsto vyndejte z lednice a vyválejte válečkem na pomoučněné ploše na tenký plát. Z těsta vykrájejte kruhy o velikosti 10–12 cm v průměru a každý plát rozkrojte na polovinu, čímž vytvoříte vždy dva půlkruhy. Vezměte jeden půlkruh a přeložte ho do tvaru kornoutu. Spojte rovné strany těsta dohromady tak, že okraje lehce navlhčíte vodou, aby lépe držely. Držte kornout otevřený nahoře a naplňte ho připravenou směsí. Pak přehněte horní okraj těsta přes náplň a dobře stiskněte, aby se samosa uzavřela. Takto připravte všechny samosy.
- 4Ve vyšší pánvi rozehřejte vyšší vrstvu rostlinného oleje, aby v něm samosy plavaly a nedotýkaly se dna, a smažte je asi minutu z každé strany dozlatova. Pak je nechte okapat na papírovém ubrousku a tato indická specialita je hotová. Podávejte třeba s červenou chilli omáčkou a jogurtovým dipem s koriandrem.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.