1
Steak vyndejte z lednice a nechte odpočinout při pokojové teplotě. V sekáčku rozmixujte 60 g másla, hrst čerstvého koriandru a ½ lžičky soli. Máslo přemístěte pomocí stěrky na potravinářskou fólii a zabalte do válečku. Dejte chladit do lednice.
2
Větší batát oloupejte, nakrájejte na kousky a dejte do rendlíku s osolenou vodou. Vařte 12 minut do změknutí a pak slijte. Přidejte 200 ml plnotučného mléka, zbylých 40 g másla, půlku chilli papričky zbavenou semínek a vše rozmixujte na hladké pyré.
3
Steak pokapejte lžící oleje z obou stran, osolte, opepřete a dobře dlaněmi promasírujte. Rozpalte pánev a steak z každé strany opékejte zprudka 3 minuty. Pak přendejte na alobal, dobře zabalte a nechte pár minut odpočinout. K výpeku na pánev vlijte 100 ml vody a provařte. Šťávu přelijte do misky.
4
Na pánvi orestujte omytých 200 g cherry rajčat. Na talíře rozdělte batátové pyré a přidejte opečená rajčata. Steak nafilírujte ostrým nožem a položte nahoru plátek koriandrového másla. Vše podlijte šťávou z masa a ihned podávejte. Valentýnská romantika může začít prvním soustem!
1
Steak vyndejte z lednice a nechte odpočinout při pokojové teplotě. V sekáčku rozmixujte 60 g másla, hrst čerstvého koriandru a ½ lžičky soli. Máslo přemístěte pomocí stěrky na potravinářskou fólii a zabalte do válečku. Dejte chladit do lednice.
2
Větší batát oloupejte, nakrájejte na kousky a dejte do rendlíku s osolenou vodou. Vařte 12 minut do změknutí a pak slijte. Přidejte 200 ml plnotučného mléka, zbylých 40 g másla, půlku chilli papričky zbavenou semínek a vše rozmixujte na hladké pyré.
3
Steak pokapejte lžící oleje z obou stran, osolte, opepřete a dobře dlaněmi promasírujte. Rozpalte pánev a steak z každé strany opékejte zprudka 3 minuty. Pak přendejte na alobal, dobře zabalte a nechte pár minut odpočinout. K výpeku na pánev vlijte 100 ml vody a provařte. Šťávu přelijte do misky.
4
Na pánvi orestujte omytých 200 g cherry rajčat. Na talíře rozdělte batátové pyré a přidejte opečená rajčata. Steak nafilírujte ostrým nožem a položte nahoru plátek koriandrového másla. Vše podlijte šťávou z masa a ihned podávejte. Valentýnská romantika může začít prvním soustem!