Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZapékaná ryba s tymiánem
Albert logoAlbert logo
  • Zapékaná ryba s tymiánem

Zapékaná ryba s tymiánem

Zapékaná ryba s tymiánem
Snadné
Více než 60 minut
5/5

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Brambory 900 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Hrášek mražený 400 g
  • Citronová kůra 1 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Řapíkatý celer 3 řap.
  • Mrkev 1 ks
  • Pórek 1/2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mouka hladká 75 g
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Tymián čerstvý 5 snít.
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Mořské ryby 200 g
  • Krevety mražené 200 g
  • Losos 200 g
  • Máslo 100 g
  • Brambory 900 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Hrášek mražený 400 g
  • Citronová kůra 1 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Řapíkatý celer 3 řap.
  • Mrkev 1 ks
  • Pórek 1/2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mouka hladká 75 g
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Tymián čerstvý 5 snít.
  • Citronová šťáva 30 ml

Příprava

1
Brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Hrášek zalijte vařící vodou, nechte rozmrznout a pak ho rozmixujte. Scezené brambory rozšťouchejte a smíchejte s hráškem, máslem a citronovou kůrou. Osolte a opepřete.
2
Připravte si náplň. V pánvi rozpalte olivový olej a rychle na něm opečte mrkev, řapíkatý celer i pórek, nakonec na minutu i česnek. Nechte zatím vystydnout.
3
V kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo, zasypte ho moukou a za stálého míchání vytvořte hladkou jíšku. Postupně do ní přilévejte mléko, stále míchejte metlou, až se začne vařit. Zvolna vařte 2 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny, přidejte dijonskou hořčici a dochuťte solí, pepřem, tymiánem a citronovou šťávou podle chuti. Předehřejte troubu na 200°C.
4
Ryby nakrájejte na větší kostky a rozprostřete je na dno zapékací mísy. Přidejte celé krevety, zasypte opečenou zeleninou a vše přelijte omáčkou. Jako poslední vrstvu rovnoměrně rozprostřete hráškovo- -bramborové pyré a uhlaďte je lžící. Pečte 35 minut, až pyré začne zlátnout.
1
Brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Hrášek zalijte vařící vodou, nechte rozmrznout a pak ho rozmixujte. Scezené brambory rozšťouchejte a smíchejte s hráškem, máslem a citronovou kůrou. Osolte a opepřete.
2
Připravte si náplň. V pánvi rozpalte olivový olej a rychle na něm opečte mrkev, řapíkatý celer i pórek, nakonec na minutu i česnek. Nechte zatím vystydnout.
3
V kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo, zasypte ho moukou a za stálého míchání vytvořte hladkou jíšku. Postupně do ní přilévejte mléko, stále míchejte metlou, až se začne vařit. Zvolna vařte 2 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny, přidejte dijonskou hořčici a dochuťte solí, pepřem, tymiánem a citronovou šťávou podle chuti. Předehřejte troubu na 200°C.
4
Ryby nakrájejte na větší kostky a rozprostřete je na dno zapékací mísy. Přidejte celé krevety, zasypte opečenou zeleninou a vše přelijte omáčkou. Jako poslední vrstvu rovnoměrně rozprostřete hráškovo- -bramborové pyré a uhlaďte je lžící. Pečte 35 minut, až pyré začne zlátnout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 25.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 5 dní

Od 25.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.09.2024 do 01.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.