Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyŠťavnatý grilovaný steak
Albert logoAlbert logo
  • Šťavnatý grilovaný steak
Šťavnatý grilovaný steak

Šťavnatý grilovaný steak

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Americká
Grilování
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 4 člž
  • Chřest zelený 150 g
  • Sůl
  • Chřest bílý 150 g
  • Rajčata cherry 200 g
  • Pepř
  • Olej olivový 20 ml
  • Hovězí steak Queensland 4 ks
  • Tymián čerstvý 5 snít.
  • Citron 1/2 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Máslo 4 člž
  • Chřest zelený 150 g
  • Sůl
  • Chřest bílý 150 g
  • Rajčata cherry 200 g
  • Pepř
  • Olej olivový 20 ml
  • Hovězí steak Queensland 4 ks
  • Tymián čerstvý 5 snít.
  • Citron 1/2 ks
  • Česnek 1 strouž.

Příprava

1
Očistěte 150 g zeleného i bílého chřestu, odkrojte dřevnaté konce. Bílý chřest ještě oloupejte.
2
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní bílý chřest. Vařte 5 minut, poté přidejte zelený chřest a vařte ještě 2 minuty, sceďte a zelený chřest ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte a osušte papírovou utěrkou. Pokapejte zelený a bílý chřest olejem a orestujte v rozehřáté grilovací pánvi. Po chvíli přidejte 200 g cherry rajčat, sůl, pepř a oloupaný česnek nasekaný na plátky. Ogrilovanou zeleninu pokapejte šťávou z poloviny citronu.
3
Omyté a osušené steaky osolte, opepřete a nasucho orestujte v grilovací pánvi vhodné do trouby z každé strany 1 až 2 minuty. Na každý steak položte snítku tymiánu a lžičku másla. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C 6–8 minut. Vyjměte z trouby a nechte přikryté alobalem 10 minut odpočinout. Tyto dokonalé steaky nakrájejte na plátky a podávejte s připravenou zeleninou. Ozdobte tymiánem a nechte si chutnat.
1
Očistěte 150 g zeleného i bílého chřestu, odkrojte dřevnaté konce. Bílý chřest ještě oloupejte.
2
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní bílý chřest. Vařte 5 minut, poté přidejte zelený chřest a vařte ještě 2 minuty, sceďte a zelený chřest ochlaďte v míse s ledovou vodou. Vyjměte a osušte papírovou utěrkou. Pokapejte zelený a bílý chřest olejem a orestujte v rozehřáté grilovací pánvi. Po chvíli přidejte 200 g cherry rajčat, sůl, pepř a oloupaný česnek nasekaný na plátky. Ogrilovanou zeleninu pokapejte šťávou z poloviny citronu.
3
Omyté a osušené steaky osolte, opepřete a nasucho orestujte v grilovací pánvi vhodné do trouby z každé strany 1 až 2 minuty. Na každý steak položte snítku tymiánu a lžičku másla. Pečte v troubě předehřáté na 160 °C 6–8 minut. Vyjměte z trouby a nechte přikryté alobalem 10 minut odpočinout. Tyto dokonalé steaky nakrájejte na plátky a podávejte s připravenou zeleninou. Ozdobte tymiánem a nechte si chutnat.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 20 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 20 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.