
Tatarák s kapary a parmazánem
Česká hospodská klasika inspirovaná Itálií.

Velmi snadné
0-15 minut
5/5
Italská
Předkrm
Ingredience
Složení 2 porce
- Cibule šalotka 1 ks
- Česnek 3 strouž.
- Kapary 2 plž
- Tatarský biftek 250 g
- Hořčice dijonská 4 člž
- Sůl
- Pepř
- Olej olivový 2 plž
- Parmazán 50 g
- Bageta francouzská 1/2 ks
- Petržel hladkolistá 1 snít.
- Cibule šalotka 1 ks
- Česnek 3 strouž.
- Kapary 2 plž
- Tatarský biftek 250 g
- Hořčice dijonská 4 člž
- Sůl
- Pepř
- Olej olivový 2 plž
- Parmazán 50 g
- Bageta francouzská 1/2 ks
- Petržel hladkolistá 1 snít.
Příprava
- 1Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek utřete. Promíchejte s masem, přidejte lžíci kaparů, olej a hořčici. Nechte 4 hodiny uležet v lednici.
- 2Bagetu nakrájejte na plátky, položte na grilovací rošt a z obou stran krátce opečte.
- 3Před podáváním tatarák vytvarujte pomocí kulaté formičky vytřené olejem a posypte zbývajícími kapary. Podávejte s hoblinkami parmazánu, ogrilovanou bagetou a ozdobte petrželkou.
- 1Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek utřete. Promíchejte s masem, přidejte lžíci kaparů, olej a hořčici. Nechte 4 hodiny uležet v lednici.
- 2Bagetu nakrájejte na plátky, položte na grilovací rošt a z obou stran krátce opečte.
- 3Před podáváním tatarák vytvarujte pomocí kulaté formičky vytřené olejem a posypte zbývajícími kapary. Podávejte s hoblinkami parmazánu, ogrilovanou bagetou a ozdobte petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.