×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě

Co budete potřebovat

1 balení vepřové pečeně na kámen
1 špetka soli
1 lžíce mletého zázvoru
2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky celého kmínu
2 lžíce slunečnicového oleje
250 ml světlého piva + k podlévání
1 lžíce sádla
6 šalotek
Bramborové noky k podávání

Jak na to?

Omyté a osušené maso vložte do nekovové nádoby, osolte, posypte zázvorem, kmínem drceným i celým, přelijte olejem a pivem. Uložte na chladné místo a nechte několik hodin marinovat (jednou obraťte).

Troubu předehřejte na 160 °C. Maso vyjměte z marinády a osušte. V nádobě vhodné do trouby rozpalte sádlo, z obou stran na něm vepřové plátky opečte, vyjměte, ztlumte plamen a orestujte cibuli. Maso vraťte, přelijte marinádou a hodinu až hodinu a půl pečte v troubě. Průběžně polévejte výpekem a podle potřeby podlévejte pivem. Hotovou pečeni zalijte na talíři vypečenou šťávou. Servírujte s bramborovými noky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě

Hlavní chod Snadné Česká Maso Bez laktózy Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (2)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 balení vepřové pečeně na kámen
1 špetka soli
1 lžíce mletého zázvoru
2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky celého kmínu
2 lžíce slunečnicového oleje
250 ml světlého piva + k podlévání
1 lžíce sádla
6 šalotek
Bramborové noky k podávání

Jak na to?

Omyté a osušené maso vložte do nekovové nádoby, osolte, posypte zázvorem, kmínem drceným i celým, přelijte olejem a pivem. Uložte na chladné místo a nechte několik hodin marinovat (jednou obraťte).

Troubu předehřejte na 160 °C. Maso vyjměte z marinády a osušte. V nádobě vhodné do trouby rozpalte sádlo, z obou stran na něm vepřové plátky opečte, vyjměte, ztlumte plamen a orestujte cibuli. Maso vraťte, přelijte marinádou a hodinu až hodinu a půl pečte v troubě. Průběžně polévejte výpekem a podle potřeby podlévejte pivem. Hotovou pečeni zalijte na talíři vypečenou šťávou. Servírujte s bramborovými noky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty