×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě

Co budete potřebovat

1 balení vepřové pečeně na kámen
1 špetka soli
1 lžíce mletého zázvoru
2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky celého kmínu
2 lžíce slunečnicového oleje
250 ml světlého piva + k podlévání
1 lžíce sádla
6 šalotek
Bramborové noky k podávání

Jak na to?

Omyté a osušené maso vložte do nekovové nádoby, osolte, posypte zázvorem, kmínem drceným i celým, přelijte olejem a pivem. Uložte na chladné místo a nechte několik hodin marinovat (jednou obraťte).

Troubu předehřejte na 160 °C. Maso vyjměte z marinády a osušte. V nádobě vhodné do trouby rozpalte sádlo, z obou stran na něm vepřové plátky opečte, vyjměte, ztlumte plamen a orestujte cibuli. Maso vraťte, přelijte marinádou a hodinu až hodinu a půl pečte v troubě. Průběžně polévejte výpekem a podle potřeby podlévejte pivem. Hotovou pečeni zalijte na talíři vypečenou šťávou. Servírujte s bramborovými noky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě

Hlavní chod Snadné Česká Maso Bez laktózy Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 balení vepřové pečeně na kámen
1 špetka soli
1 lžíce mletého zázvoru
2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky celého kmínu
2 lžíce slunečnicového oleje
250 ml světlého piva + k podlévání
1 lžíce sádla
6 šalotek
Bramborové noky k podávání

Jak na to?

Omyté a osušené maso vložte do nekovové nádoby, osolte, posypte zázvorem, kmínem drceným i celým, přelijte olejem a pivem. Uložte na chladné místo a nechte několik hodin marinovat (jednou obraťte).

Troubu předehřejte na 160 °C. Maso vyjměte z marinády a osušte. V nádobě vhodné do trouby rozpalte sádlo, z obou stran na něm vepřové plátky opečte, vyjměte, ztlumte plamen a orestujte cibuli. Maso vraťte, přelijte marinádou a hodinu až hodinu a půl pečte v troubě. Průběžně polévejte výpekem a podle potřeby podlévejte pivem. Hotovou pečeni zalijte na talíři vypečenou šťávou. Servírujte s bramborovými noky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty