Špenátový quiche
Ingredience
těsto podle základního receptu [Těsto] | |
---|---|
Náplň | |
3 | vejce |
80 ml | smetany na vaření |
60 ml | mléka |
40 g | parmazánu, nastrouhaného najemno + k podávání |
sůl | |
čerstvě namletý pepř | |
400 g | zmrazeného špenátu (listového), roztátého a okapaného |
100 g | sýru Lučina |
muškátový oříšek |
Postup přípravy
Troubu předehřeju na 200 °C. Postupuju stejně jako v prvním receptu, až do chvíle, než přidám náplň. Jen formu jsem pro tento recept vybrala obdélníkovou o rozměru 11,5 × 34 cm.
Teplotu v troubě snížím na 180 °C. Do mísy rozklepnu vejce, přidám smetanu, mléko, parmazán, sůl a pepř a promíchám. Špenát rovnoměrně rozprostřu na koláč, rozdrobím na něj Lučinu a zaliju vaječnou směsí a postrouhám muškátovým oříškem. Peču 25–30 minut, až je náplň zlatavá a pevná. Posypu zbylým parmazánem a podávám.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY