
Vepřová panenka s těstovinami

Snadné
31-45 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Sůl
- Pepř
- Vepřová panenská svíčková 600 g
- Česnek sušený 1 člž
- Mouka hladká 100 g
- Slanina 30 g
- Sušená rajčata 140 g
- Olej olivový 1 plž
- Bílé víno suché 60 ml
- Vývar kuřecí 60 ml
- Balzamikový ocet 2 plž
- Směs čerstvých bylinek
- Cuketa 200 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 240 ml
- Těstoviny celozrnné 320 g
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Máslo 2 plž
- Sůl
- Pepř
- Vepřová panenská svíčková 600 g
- Česnek sušený 1 člž
- Mouka hladká 100 g
- Slanina 30 g
- Sušená rajčata 140 g
- Olej olivový 1 plž
- Bílé víno suché 60 ml
- Vývar kuřecí 60 ml
- Balzamikový ocet 2 plž
- Směs čerstvých bylinek
- Cuketa 200 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 240 ml
- Těstoviny celozrnné 320 g
Příprava
- 1Omytou a osušenou panenku ze všech stran osolte, opepřete, poprašte sušeným česnekem a lehce obalte v mouce.
- 2Do pánve přidejte lžíci másla a oleje. Panenku ze všech stran opečte dozlatova. Vložte do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C 15 minut. Dejte přikryté stranou odpočinout.
- 3V pánvi na zbylém másle opečte slaninu pokrájenou na kostičky a vložte sušená rajčata pokrájená na plátky. Za častého promíchávání společně restujte 5 minut.
- 4Přidejte bílé víno, kuřecí vývar, balsamikový ocet a špetku italských bylinek. Nechte společně 2 minuty probublávat.
- 5Přidejte cuketu pokrájenou na tenká půlkolečka a smetanu. Snižte plamen a pomalu vařte dalších 5 minut do lehkého zhoustnutí. Dochuťte solí a pepřem.
- 6Servírujte spolu s těstovinami uvařenými podle návodu na obalu a pokrájenou panenkou. Ozdobte petrželkou.
- 1Omytou a osušenou panenku ze všech stran osolte, opepřete, poprašte sušeným česnekem a lehce obalte v mouce.
- 2Do pánve přidejte lžíci másla a oleje. Panenku ze všech stran opečte dozlatova. Vložte do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C 15 minut. Dejte přikryté stranou odpočinout.
- 3V pánvi na zbylém másle opečte slaninu pokrájenou na kostičky a vložte sušená rajčata pokrájená na plátky. Za častého promíchávání společně restujte 5 minut.
- 4Přidejte bílé víno, kuřecí vývar, balsamikový ocet a špetku italských bylinek. Nechte společně 2 minuty probublávat.
- 5Přidejte cuketu pokrájenou na tenká půlkolečka a smetanu. Snižte plamen a pomalu vařte dalších 5 minut do lehkého zhoustnutí. Dochuťte solí a pepřem.
- 6Servírujte spolu s těstovinami uvařenými podle návodu na obalu a pokrájenou panenkou. Ozdobte petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.