×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Špenátová polévka s kuřecím masem a smetanou

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Špenátová polévka s kuřecím masem a smetanou

Tip do kuchyně

 

Do receptu ještě doporučujeme při restování přidat ještě nadrobno nakrájený česnek.

Co budete potřebovat

100 g cibule
375 g kuřecích řízků Albert Quality
1–2 lžíce oleje Albert Quality
30 g (2 lžíce) hladké mouky
1 dcl suchého bílého vína Viriditas
250 ml smetany ke šlehání Albert Quality
400 g čerstvého špenátu Albert Quality
1 žloutek
1 l vývaru
sůl
pepř

Jak na to?

Špenátová polévka je opravdu vydatný předkrm, který zvládnete v několika jednoduchých krocích.

1) Osolená a opepřená kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a na pánvi je zprudka opečte. Nechte stranou.

2) Na oleji v hrnci nechte zesklovatět cibulku, zaprašte ji moukou.

3) Když zezlátne, přilijte k ní za stálého míchání vývar.

4) Přidejte víno a 5 minut povařte.

5) Nasekaný špenát spolu s opečeným masem vložte do polévky.

6) Žloutek rozkvedlejte se smetanou, vlijte do polévky a krátce povařte.

7) Dochuťte solí a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špenátová polévka s kuřecím masem a smetanou

Polévka Snadné Česká Vaření
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Do receptu ještě doporučujeme při restování přidat ještě nadrobno nakrájený česnek.

Co budete potřebovat

100 g cibule
375 g kuřecích řízků Albert Quality
1–2 lžíce oleje Albert Quality
30 g (2 lžíce) hladké mouky
1 dcl suchého bílého vína Viriditas
250 ml smetany ke šlehání Albert Quality
400 g čerstvého špenátu Albert Quality
1 žloutek
1 l vývaru
sůl
pepř

Jak na to?

Špenátová polévka je opravdu vydatný předkrm, který zvládnete v několika jednoduchých krocích.

1) Osolená a opepřená kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a na pánvi je zprudka opečte. Nechte stranou.

2) Na oleji v hrnci nechte zesklovatět cibulku, zaprašte ji moukou.

3) Když zezlátne, přilijte k ní za stálého míchání vývar.

4) Přidejte víno a 5 minut povařte.

5) Nasekaný špenát spolu s opečeným masem vložte do polévky.

6) Žloutek rozkvedlejte se smetanou, vlijte do polévky a krátce povařte.

7) Dochuťte solí a pepřem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty