×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špenátová polévka s kuřecím masem a smetanou

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených...
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Špenátová polévka s kuřecím masem a smetanou

Tip do kuchyně

 

Do receptu ještě doporučujeme při restování přidat ještě nadrobno nakrájený česnek.

Co budete potřebovat

100 g cibule
375 g kuřecích řízků Albert Quality
1–2 lžíce oleje Albert Quality
30 g (2 lžíce) hladké mouky
1 dcl suchého bílého vína Viriditas
250 ml smetany ke šlehání Albert Quality
400 g čerstvého špenátu Albert Quality
1 žloutek
1 l vývaru
sůl
pepř

Jak na to?

Špenátová polévka je opravdu vydatný předkrm, který zvládnete v několika jednoduchých krocích.

1) Osolená a opepřená kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a na pánvi je zprudka opečte. Nechte stranou.

2) Na oleji v hrnci nechte zesklovatět cibulku, zaprašte ji moukou.

3) Když zezlátne, přilijte k ní za stálého míchání vývar.

4) Přidejte víno a 5 minut povařte.

5) Nasekaný špenát spolu s opečeným masem vložte do polévky.

6) Žloutek rozkvedlejte se smetanou, vlijte do polévky a krátce povařte.

7) Dochuťte solí a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špenátová polévka s kuřecím masem a smetanou

Polévka Snadné Česká Vaření
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Do receptu ještě doporučujeme při restování přidat ještě nadrobno nakrájený česnek.

Co budete potřebovat

100 g cibule
375 g kuřecích řízků Albert Quality
1–2 lžíce oleje Albert Quality
30 g (2 lžíce) hladké mouky
1 dcl suchého bílého vína Viriditas
250 ml smetany ke šlehání Albert Quality
400 g čerstvého špenátu Albert Quality
1 žloutek
1 l vývaru
sůl
pepř

Jak na to?

Špenátová polévka je opravdu vydatný předkrm, který zvládnete v několika jednoduchých krocích.

1) Osolená a opepřená kuřecí prsa nakrájejte na nudličky a na pánvi je zprudka opečte. Nechte stranou.

2) Na oleji v hrnci nechte zesklovatět cibulku, zaprašte ji moukou.

3) Když zezlátne, přilijte k ní za stálého míchání vývar.

4) Přidejte víno a 5 minut povařte.

5) Nasekaný špenát spolu s opečeným masem vložte do polévky.

6) Žloutek rozkvedlejte se smetanou, vlijte do polévky a krátce povařte.

7) Dochuťte solí a pepřem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Inspirujte se podobnými recepty