×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špagety se šalvějovou dýní

Další recepty a články

Kuřecí maso s cuketou a...
Kuřecí maso s...
Kuřecí maso s cuketou a...
Kuřecí maso s cuketou a...
Zapečené těstoviny...
Zapečené těstoviny...
Zapečené těstoviny...
Zapečené těstoviny...
Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská...
Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská omáčka
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny

Špagety se šalvějovou dýní

Co budete potřebovat

1 menší dýně (zhruba 600 g očištěné dužiny) – máslové nebo Hokkaido
sůl
350 g špaget
100 g másla
10 lístků čerstvé šalvěje
1 citron
50 g strouhaného parmazánu
pepř

Jak na to?

Dýni překrojte na polovinu, vydlabejte semínka a oloupejte slupku. Dužinu nakrájejte na kostky a přesuňte do hrnce. Posolte, podlijte trochou vody a nechte 10–15 minut podusit pod pokličkou doměkka. Občas zamíchejte a hlídejte, aby se dýně nezačala příliš rozpadat.
Špagety uvařte podle návodu. Až je budete slévat, nechte si stranou 3–4 lžíce vody, ve které se špagety vařily. Uvařené špagety vraťte do hrnce a přidejte k nim dýni.
Na pánvi rozehřejte máslo. Přidejte šalvěj a po chvilce zalijte citronovou šťávou. Nechte minutu bublat a poté nalijte na špagety. Přidejte polovinu parmazánu a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Každou porci posypte na talíři zbylým parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špagety se šalvějovou dýní

Hlavní chod Velmi snadné Těstoviny Vegetariánské Magazín 9/2017 Počet porcí: 4 porce
Průměrné hodnocení 5 (7)

Co budete potřebovat

1 menší dýně (zhruba 600 g očištěné dužiny) – máslové nebo Hokkaido
sůl
350 g špaget
100 g másla
10 lístků čerstvé šalvěje
1 citron
50 g strouhaného parmazánu
pepř

Jak na to?

Dýni překrojte na polovinu, vydlabejte semínka a oloupejte slupku. Dužinu nakrájejte na kostky a přesuňte do hrnce. Posolte, podlijte trochou vody a nechte 10–15 minut podusit pod pokličkou doměkka. Občas zamíchejte a hlídejte, aby se dýně nezačala příliš rozpadat.
Špagety uvařte podle návodu. Až je budete slévat, nechte si stranou 3–4 lžíce vody, ve které se špagety vařily. Uvařené špagety vraťte do hrnce a přidejte k nim dýni.
Na pánvi rozehřejte máslo. Přidejte šalvěj a po chvilce zalijte citronovou šťávou. Nechte minutu bublat a poté nalijte na špagety. Přidejte polovinu parmazánu a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Každou porci posypte na talíři zbylým parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kuřecí maso s cuketou a...
Kuřecí maso s cuketou a...
Kuřecí maso s cuketou a...
Kuřecí maso s cuketou a...
Zapečené těstoviny...
Zapečené těstoviny...
Zapečené těstoviny...
Zapečené těstoviny...
Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská omáčka
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny

Inspirujte se podobnými recepty