
Jehněčí kýta s hráškovým pestem

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 5 g
- Rozmarýn čerstvý 6 snít.
- Česnek 5 strouž.
- Citron 1 ks
- Jehněčí kýta 1 kg
- Olej slunečnicový 60 ml
- Sůl
- Vývar zeleninový 200 ml
- Pepř
- Piniové oříšky 30 g
- Hrášek mražený 300 g
- Parmazán 100 g
- Máta 1 hrs.
- Olej olivový 150 ml
- Salát Little gem 3 ks
- Slanina 100 g
- Máslo 5 g
- Rozmarýn čerstvý 6 snít.
- Česnek 5 strouž.
- Citron 1 ks
- Jehněčí kýta 1 kg
- Olej slunečnicový 60 ml
- Sůl
- Vývar zeleninový 200 ml
- Pepř
- Piniové oříšky 30 g
- Hrášek mražený 300 g
- Parmazán 100 g
- Máta 1 hrs.
- Olej olivový 150 ml
- Salát Little gem 3 ks
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 220 °C.
- 2V malé misce promíchejte nadrcený rozmarýn, 4 rozmělněné stroužky česneku, šťávu i nastrouhanou kůruz ½ citronu a slunečnicový olej. Bylinkovou marinádu důkladně vmasírujte do masa. Osolte a opepřete.
- 3Maso dejte do pekáčku, podlijte zeleninovým vývarem a pečte 15 minut. Poté přikryjte poklicí, stáhněte teplotu na 170 °C a pečte dalších 90 minut.
- 4K přípravě pesta přiveďte v kastrůlku vodu k varu, osolte, vsypte 100 g hrášku a vařte 4 minuty. Slijte a nechte vychladnout. Přesypte do mixéru spolu s očištěným stroužkem česneku, najemno nastrouhaným sýrem, piniovými oříšky, mátou, solí, pepřem a rozmixujte. Během mixování pomalu přilévejte olivový olej, až do jemné konzistence pesta.
- 5Před dopečením masa rozpusťte v pánvi máslo. Vsypte na kostičky pokrájenou slaninu a osmahněte dokřupava. Vsypte 200 g hrášku a na kousky pokrájený salát. Vlijte citronovou šťávu, osolte a opepřete. Zakryjte a duste 5 minut.
- 6Maso podávejte s dušenou zeleninou a připraveným pestem, kterým si každý může maso i kaši dochutit.
- 1Troubu předehřejte na 220 °C.
- 2V malé misce promíchejte nadrcený rozmarýn, 4 rozmělněné stroužky česneku, šťávu i nastrouhanou kůruz ½ citronu a slunečnicový olej. Bylinkovou marinádu důkladně vmasírujte do masa. Osolte a opepřete.
- 3Maso dejte do pekáčku, podlijte zeleninovým vývarem a pečte 15 minut. Poté přikryjte poklicí, stáhněte teplotu na 170 °C a pečte dalších 90 minut.
- 4K přípravě pesta přiveďte v kastrůlku vodu k varu, osolte, vsypte 100 g hrášku a vařte 4 minuty. Slijte a nechte vychladnout. Přesypte do mixéru spolu s očištěným stroužkem česneku, najemno nastrouhaným sýrem, piniovými oříšky, mátou, solí, pepřem a rozmixujte. Během mixování pomalu přilévejte olivový olej, až do jemné konzistence pesta.
- 5Před dopečením masa rozpusťte v pánvi máslo. Vsypte na kostičky pokrájenou slaninu a osmahněte dokřupava. Vsypte 200 g hrášku a na kousky pokrájený salát. Vlijte citronovou šťávu, osolte a opepřete. Zakryjte a duste 5 minut.
- 6Maso podávejte s dušenou zeleninou a připraveným pestem, kterým si každý může maso i kaši dochutit.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.