
Sobí profiterolky

Snadné
Více než 60 minut
1/5
Italská
Vánoce
Dezert
Ingredience
Složení 16 porcí
- Voda 60 ml
- Mléko plnotučné 60 ml
- Máslo 50 g
- Mouka hladká 85 g
- Sůl 1/2 člž
- Vejce 3 ks
- Cukr moučkový 2 plž
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Cukr krupicový 2 plž
- Krémový čerstvý sýr 200 g
- Čokoláda hořká 50 g
- Čokoláda bílá 150 g
- Preclíky solené 50 g
- Brusinky sušené 1 hrs.
- Voda 60 ml
- Mléko plnotučné 60 ml
- Máslo 50 g
- Mouka hladká 85 g
- Sůl 1/2 člž
- Vejce 3 ks
- Cukr moučkový 2 plž
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Cukr krupicový 2 plž
- Krémový čerstvý sýr 200 g
- Čokoláda hořká 50 g
- Čokoláda bílá 150 g
- Preclíky solené 50 g
- Brusinky sušené 1 hrs.
Příprava
- 1Do hrnce vlijte 60 ml vody, 60 ml mléka a přidejte 50 g másla. Směs pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte 85 g mouky spolu s ½ lžičky soli. Hrnec s mlékem sejměte z plotny a stěrkou rychle vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu za stálého míchání těsto odpalujte. Bude hotové, až na dně hrnce vznikne bílá vrstvička. Těsto přendejte do robotu, míchejte, až zchladne na 40 °C. Poté postupně zašlehejte 3 vejce. Těsto přendejte do cukrářského pytlíku a na plech opatřený pečicím papírem nastříkejte bochánky o průměru 4 cm.
- 2Profiterolky poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty. Poté teplotu stáhněte na 170 °C a dopékejte dalších 30 minut dozlatova. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.
- 3V míse vyšlehejte 200 ml smetany, 2 lžíce cukru krupice a 200 g čerstvého sýra na hladký krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku s úzkou zdobicí špičkou a zespodu postupně plňte krémem profiterolky. V žáruvzdorné misce rozpusťte 50 g hořké čokolády nad vodní lázní. Totéž opakujte i se 150 g bílé čokolády. Polovinu hořké čokolády vmíchejte do bílé, aby se lehce obarvila. V obarvené čokoládě postupně namáčejte profiterolky z levé a pravé strany tak, aby vznikl sobí obličej. Pomocí párátka dozdobte očka z hořké čokolády.
- 4Preclíky nalámejte tak, aby vznikly jednotlivé parůžky. Ty na profiterolky připevněte také pomocí obarvené čokolády. Můžete je i malinko zapíchnout do profiterolek. Stejný postup opakujte pro přilepení brusinek jakožto čumáčků. Profiterolky nechte ztuhnout v lednici a pak ihned podávejte. Sobí spřežení se už těší na své mlsaly!
- 1Do hrnce vlijte 60 ml vody, 60 ml mléka a přidejte 50 g másla. Směs pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte 85 g mouky spolu s ½ lžičky soli. Hrnec s mlékem sejměte z plotny a stěrkou rychle vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu za stálého míchání těsto odpalujte. Bude hotové, až na dně hrnce vznikne bílá vrstvička. Těsto přendejte do robotu, míchejte, až zchladne na 40 °C. Poté postupně zašlehejte 3 vejce. Těsto přendejte do cukrářského pytlíku a na plech opatřený pečicím papírem nastříkejte bochánky o průměru 4 cm.
- 2Profiterolky poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty. Poté teplotu stáhněte na 170 °C a dopékejte dalších 30 minut dozlatova. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.
- 3V míse vyšlehejte 200 ml smetany, 2 lžíce cukru krupice a 200 g čerstvého sýra na hladký krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku s úzkou zdobicí špičkou a zespodu postupně plňte krémem profiterolky. V žáruvzdorné misce rozpusťte 50 g hořké čokolády nad vodní lázní. Totéž opakujte i se 150 g bílé čokolády. Polovinu hořké čokolády vmíchejte do bílé, aby se lehce obarvila. V obarvené čokoládě postupně namáčejte profiterolky z levé a pravé strany tak, aby vznikl sobí obličej. Pomocí párátka dozdobte očka z hořké čokolády.
- 4Preclíky nalámejte tak, aby vznikly jednotlivé parůžky. Ty na profiterolky připevněte také pomocí obarvené čokolády. Můžete je i malinko zapíchnout do profiterolek. Stejný postup opakujte pro přilepení brusinek jakožto čumáčků. Profiterolky nechte ztuhnout v lednici a pak ihned podávejte. Sobí spřežení se už těší na své mlsaly!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.