ReceptyVepřová plec na citronech
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová plec na citronech

Vepřová plec na citronech

Na velký hlad vyzrajete receptem z vepřové plece se smetanovo-citronovou omáčkou. Zasytí vás lahodné šťavnaté maso doplněné bramborami vařenými ve slupce.
Vepřová plec na citronech
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 150 g
  • Brambory gurmánské 500 g
  • Mouka hladká 150 g
  • Česnek sušený 1/2 člž
  • Sůl 3 člž
  • Pepř 1 člž
  • Vepřová plec 4 ks
  • Bazalka sušená 1 člž
  • Bílé víno 100 ml
  • Citronová kůra 2 člž
  • Citronová šťáva 3 plž
  • Smetana na vaření 125 ml
  • Česnek 1 strouž.
  • Máslo 150 g
  • Brambory gurmánské 500 g
  • Mouka hladká 150 g
  • Česnek sušený 1/2 člž
  • Sůl 3 člž
  • Pepř 1 člž
  • Vepřová plec 4 ks
  • Bazalka sušená 1 člž
  • Bílé víno 100 ml
  • Citronová kůra 2 člž
  • Citronová šťáva 3 plž
  • Smetana na vaření 125 ml
  • Česnek 1 strouž.

Příprava

  1. 1
    Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. 2
    Brambory uvařte ve slupce, slijte a hrnec zakryjte utěrkou, aby nevychladly.
  3. 3
    Na středním plamenu rozehřejte hlubší pánev. V misce smíchejte mouku, česnekové koření, dvě lžičky soli a pepř. Ve směsi obalte plátky masa. V pánvi rozpusťte polovinu másla. Plamen trochu zvyšte a opečte maso, z každé strany pět minut. Vyjměte a dejte stranou.
  4. 4
    Ztlumte plamen a do výpeku přidejte citronovou šťávu s kůrou, rozmělněný česnek, bílé víno, bazalku a sůl. Dobře promíchejte a vraťte do pánve maso. Přiklopte a na mírném ohni duste 15 minut. Nakonec maso ještě jednou vyjměte a schovejte do trouby. Do pánve vlijte smetanu, zbylé máslo a nechte probublávat, dokud se obsah nezmenší o třetinu.
  5. 5
    Vraťte maso do omáčky a podávejte s brambory vařenými ve slupce.
  1. 1
    Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. 2
    Brambory uvařte ve slupce, slijte a hrnec zakryjte utěrkou, aby nevychladly.
  3. 3
    Na středním plamenu rozehřejte hlubší pánev. V misce smíchejte mouku, česnekové koření, dvě lžičky soli a pepř. Ve směsi obalte plátky masa. V pánvi rozpusťte polovinu másla. Plamen trochu zvyšte a opečte maso, z každé strany pět minut. Vyjměte a dejte stranou.
  4. 4
    Ztlumte plamen a do výpeku přidejte citronovou šťávu s kůrou, rozmělněný česnek, bílé víno, bazalku a sůl. Dobře promíchejte a vraťte do pánve maso. Přiklopte a na mírném ohni duste 15 minut. Nakonec maso ještě jednou vyjměte a schovejte do trouby. Do pánve vlijte smetanu, zbylé máslo a nechte probublávat, dokud se obsah nezmenší o třetinu.
  5. 5
    Vraťte maso do omáčky a podávejte s brambory vařenými ve slupce.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 02.07.2025 do 08.07.2025

Platný ještě 11 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 4 dny

Od 02.07.2025 do 08.07.2025

Platný ještě 11 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.