
Vepřová plec na citronech
Na velký hlad vyzrajete receptem z vepřové plece se smetanovo-citronovou omáčkou. Zasytí vás lahodné šťavnaté maso doplněné bramborami vařenými ve slupce.

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 150 g
- Brambory gurmánské 500 g
- Mouka hladká 150 g
- Česnek sušený 1/2 člž
- Sůl 3 člž
- Pepř 1 člž
- Vepřová plec 4 ks
- Bazalka sušená 1 člž
- Bílé víno 100 ml
- Citronová kůra 2 člž
- Citronová šťáva 3 plž
- Smetana na vaření 125 ml
- Česnek 1 strouž.
- Máslo 150 g
- Brambory gurmánské 500 g
- Mouka hladká 150 g
- Česnek sušený 1/2 člž
- Sůl 3 člž
- Pepř 1 člž
- Vepřová plec 4 ks
- Bazalka sušená 1 člž
- Bílé víno 100 ml
- Citronová kůra 2 člž
- Citronová šťáva 3 plž
- Smetana na vaření 125 ml
- Česnek 1 strouž.
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 200 °C.
- 2Brambory uvařte ve slupce, slijte a hrnec zakryjte utěrkou, aby nevychladly.
- 3Na středním plamenu rozehřejte hlubší pánev. V misce smíchejte mouku, česnekové koření, dvě lžičky soli a pepř. Ve směsi obalte plátky masa. V pánvi rozpusťte polovinu másla. Plamen trochu zvyšte a opečte maso, z každé strany pět minut. Vyjměte a dejte stranou.
- 4Ztlumte plamen a do výpeku přidejte citronovou šťávu s kůrou, rozmělněný česnek, bílé víno, bazalku a sůl. Dobře promíchejte a vraťte do pánve maso. Přiklopte a na mírném ohni duste 15 minut. Nakonec maso ještě jednou vyjměte a schovejte do trouby. Do pánve vlijte smetanu, zbylé máslo a nechte probublávat, dokud se obsah nezmenší o třetinu.
- 5Vraťte maso do omáčky a podávejte s brambory vařenými ve slupce.
- 1Předehřejte troubu na 200 °C.
- 2Brambory uvařte ve slupce, slijte a hrnec zakryjte utěrkou, aby nevychladly.
- 3Na středním plamenu rozehřejte hlubší pánev. V misce smíchejte mouku, česnekové koření, dvě lžičky soli a pepř. Ve směsi obalte plátky masa. V pánvi rozpusťte polovinu másla. Plamen trochu zvyšte a opečte maso, z každé strany pět minut. Vyjměte a dejte stranou.
- 4Ztlumte plamen a do výpeku přidejte citronovou šťávu s kůrou, rozmělněný česnek, bílé víno, bazalku a sůl. Dobře promíchejte a vraťte do pánve maso. Přiklopte a na mírném ohni duste 15 minut. Nakonec maso ještě jednou vyjměte a schovejte do trouby. Do pánve vlijte smetanu, zbylé máslo a nechte probublávat, dokud se obsah nezmenší o třetinu.
- 5Vraťte maso do omáčky a podávejte s brambory vařenými ve slupce.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.