
Smažený telecí řízek nejen na Vánoce

Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Vánoce
Hlavní chod
Ingredience
Složení 6 porcí
- Máslo 150 g
- Sůl
- Mouka hladká
- Telecí kýta 900 g
- Vejce 2,5 ks
- Olej slunečnicový 180 g
- Citron
- Máslo 150 g
- Sůl
- Mouka hladká
- Telecí kýta 900 g
- Vejce 2,5 ks
- Olej slunečnicový 180 g
- Citron
Příprava
- 1Telecí plátky na okrajích mírně nařízněte, aby se při smažení nekroutily, a pak je hřbetem dlaně mírně naklepejte.
- 2Osolte z obou stran, obalte v mouce, protáhněte je mírně našlehanými vejci a nakonec položte do strouhanky a z obou stran ji na řízky přitlačte.
- 3Olej nebo sádlo rozpalte v pánvi s vyšším okrajem a z obou stran je osmahněte. Trvat by to mělo zhruba 10 minut.
- 4Máslo nakrájejte na plátky a před podáváním je nechte rozpustit na hotových řízcích. Podávejte se skrojky citronu a bramborovým salátem.
- 1Telecí plátky na okrajích mírně nařízněte, aby se při smažení nekroutily, a pak je hřbetem dlaně mírně naklepejte.
- 2Osolte z obou stran, obalte v mouce, protáhněte je mírně našlehanými vejci a nakonec položte do strouhanky a z obou stran ji na řízky přitlačte.
- 3Olej nebo sádlo rozpalte v pánvi s vyšším okrajem a z obou stran je osmahněte. Trvat by to mělo zhruba 10 minut.
- 4Máslo nakrájejte na plátky a před podáváním je nechte rozpustit na hotových řízcích. Podávejte se skrojky citronu a bramborovým salátem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.