Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHusí kaldoun od šéfkuchaře Pavla Švestky
Albert logoAlbert logo
  • Husí kaldoun od šéfkuchaře Pavla Švestky

Husí kaldoun od šéfkuchaře Pavla Švestky

Husí kaldoun od šéfkuchaře Pavla Švestky
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Německá
Sváteční
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mrkev 5 ks
  • Petržel 5 ks
  • Cibule 1/2 ks
  • Máslo 50 g
  • Kuřecí játra 50 g
  • Kuřecí srdce 50 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Bobkový list 1 ks
  • Pepř celý 4 ks
  • Muškátový květ 1 špet.
  • Nové koření 4 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 500 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Brioška 1 ks
  • Petržel hladkolistá 2 hrs.
  • Anglická slanina 30 g
  • Vejce 3 ks
  • Mouka hladká 50 g
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Husí skelet 1 ks
  • Mrkev 5 ks
  • Petržel 5 ks
  • Cibule 1/2 ks
  • Máslo 50 g
  • Kuřecí játra 50 g
  • Kuřecí srdce 50 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Bobkový list 1 ks
  • Pepř celý 4 ks
  • Muškátový květ 1 špet.
  • Nové koření 4 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 500 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Brioška 1 ks

Příprava

1
Kořenovou zeleninu důkladně očistěte, nakrájejte na větší kusy, vložte do hrnce, přidejte oloupanou, přepůlenou cibuli a zprudka opečte na másle. Přidejte husí skelet z upečené husy, 50 g kuřecích jater, 50 g kuřecích srdíček, 3 oloupané stroužky česneku, bobkový list, 4 kuličky pepře, špetku muškátového květu a 4 kuličky nového koření. Zalijte vodou tak, aby byly suroviny ponořené. Přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni do změknutí zeleniny, přibližně 45 minut. Poté odeberte skelet, část kuřecích srdíček a ⅓ zeleniny, které uchovejte na ozdobu. Do vývaru přidejte 500 ml smetany, rozmixujte ponorným mixérem do hladké konzistence a přeceďte přes jemné síto, abyste dosáhli dokonalé jemnosti polévky. Dochuťte solí a pepřem. Odloženou ⅓ zeleniny nakrájejte na menší kostičky a zprudka opečte na pánvi.
2
Na knedlíčky smíchejte ořezky briošky, které vám zbyly z předkrmu, 2 hrsti čerstvé omyté petrželky, 30 g opečené anglické slaniny a vejce. Navlhčenýma rukama tvarujte z těsta kuličky o průměru 2 cm. Do hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte ji k varu. Knedlíčky vložte do vody a vařte přibližně 3 minuty dle velikosti knedlíčků. Pomocí vařečky zajistěte, aby se nepřilepily ke dnu nebo k sobě.
3
Na válu do 50 g hladké mouky udělejte důlek, vyklepněte do něj 2 vejce a vypracujte rukou v tuhé těsto. Rozválejte ho na pomoučeném válu na co nejtenčí placku, kterou rozkrájejte na středně široké nudličky, a vložte je do hrnce s vroucí osolenou vodou. Nudličky vařte přibližně 2 minuty a poté je sceďte.
4
Husí kaldoun servírujte s opečenou zeleninou, srdíčky, knedlíčkem, domácími nudlemi a nasekanou pažitkou.
1
Kořenovou zeleninu důkladně očistěte, nakrájejte na větší kusy, vložte do hrnce, přidejte oloupanou, přepůlenou cibuli a zprudka opečte na másle. Přidejte husí skelet z upečené husy, 50 g kuřecích jater, 50 g kuřecích srdíček, 3 oloupané stroužky česneku, bobkový list, 4 kuličky pepře, špetku muškátového květu a 4 kuličky nového koření. Zalijte vodou tak, aby byly suroviny ponořené. Přiklopte pokličkou a vařte na mírném ohni do změknutí zeleniny, přibližně 45 minut. Poté odeberte skelet, část kuřecích srdíček a ⅓ zeleniny, které uchovejte na ozdobu. Do vývaru přidejte 500 ml smetany, rozmixujte ponorným mixérem do hladké konzistence a přeceďte přes jemné síto, abyste dosáhli dokonalé jemnosti polévky. Dochuťte solí a pepřem. Odloženou ⅓ zeleniny nakrájejte na menší kostičky a zprudka opečte na pánvi.
2
Na knedlíčky smíchejte ořezky briošky, které vám zbyly z předkrmu, 2 hrsti čerstvé omyté petrželky, 30 g opečené anglické slaniny a vejce. Navlhčenýma rukama tvarujte z těsta kuličky o průměru 2 cm. Do hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte ji k varu. Knedlíčky vložte do vody a vařte přibližně 3 minuty dle velikosti knedlíčků. Pomocí vařečky zajistěte, aby se nepřilepily ke dnu nebo k sobě.
3
Na válu do 50 g hladké mouky udělejte důlek, vyklepněte do něj 2 vejce a vypracujte rukou v tuhé těsto. Rozválejte ho na pomoučeném válu na co nejtenčí placku, kterou rozkrájejte na středně široké nudličky, a vložte je do hrnce s vroucí osolenou vodou. Nudličky vařte přibližně 2 minuty a poté je sceďte.
4
Husí kaldoun servírujte s opečenou zeleninou, srdíčky, knedlíčkem, domácími nudlemi a nasekanou pažitkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 23 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 23 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 23 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 16 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 23 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.