×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Smažené jarní závitky

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Smažené jarní závitky

Co budete potřebovat

1 velká cibule
slunečnicový olej na smažení
1 mrkev
1 sklenička bambusových výhonků
1 hlávky bílého zelí
100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí)
sůl, pepř
1 čerstvá chilli paprička
1 balení rýžových papírů
sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání

Jak na to?

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky. Promíchejte, přidejte jemně nakrouhané zelí a po dalších třech až pěti minutách i mleté maso. Míchejte a vařečkou maso co nejvíc narušujte, abyste se zbavili velkých hrudek. Směs podle chuti osolte a opepřete, přidejte chilli papričku a nechte mírně zchladnout.
2. Rýžový papír namočte do teplé vody a nechte jej podle návodu na obalu změknout, obvykle to trvá dvě minuty. Pak papír přeneste na utěrku, na každé kolo dejte část směsi z pánve, stočte do závitku, konce promáčkněte dovnitř a smažte ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte s chilli omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažené jarní závitky

Velmi snadné Česká Chuťovky Smažení Chilli paprička Magazín 2/20112
Průměrné hodnocení 4 (58)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 velká cibule
slunečnicový olej na smažení
1 mrkev
1 sklenička bambusových výhonků
1 hlávky bílého zelí
100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí)
sůl, pepř
1 čerstvá chilli paprička
1 balení rýžových papírů
sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání

Jak na to?

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky. Promíchejte, přidejte jemně nakrouhané zelí a po dalších třech až pěti minutách i mleté maso. Míchejte a vařečkou maso co nejvíc narušujte, abyste se zbavili velkých hrudek. Směs podle chuti osolte a opepřete, přidejte chilli papričku a nechte mírně zchladnout.
2. Rýžový papír namočte do teplé vody a nechte jej podle návodu na obalu změknout, obvykle to trvá dvě minuty. Pak papír přeneste na utěrku, na každé kolo dejte část směsi z pánve, stočte do závitku, konce promáčkněte dovnitř a smažte ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte s chilli omáčkou.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019