×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Smažené jarní závitky

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Smažené jarní závitky

Co budete potřebovat

1 velká cibule
slunečnicový olej na smažení
1 mrkev
1 sklenička bambusových výhonků
1 hlávky bílého zelí
100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí)
sůl, pepř
1 čerstvá chilli paprička
1 balení rýžových papírů
sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání

Jak na to?

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky. Promíchejte, přidejte jemně nakrouhané zelí a po dalších třech až pěti minutách i mleté maso. Míchejte a vařečkou maso co nejvíc narušujte, abyste se zbavili velkých hrudek. Směs podle chuti osolte a opepřete, přidejte chilli papričku a nechte mírně zchladnout.
2. Rýžový papír namočte do teplé vody a nechte jej podle návodu na obalu změknout, obvykle to trvá dvě minuty. Pak papír přeneste na utěrku, na každé kolo dejte část směsi z pánve, stočte do závitku, konce promáčkněte dovnitř a smažte ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte s chilli omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažené jarní závitky

Velmi snadné Česká Chuťovky Smažení Magazín 2/20112
Průměrné hodnocení 4 (44)

Co budete potřebovat

1 velká cibule
slunečnicový olej na smažení
1 mrkev
1 sklenička bambusových výhonků
1 hlávky bílého zelí
100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí)
sůl, pepř
1 čerstvá chilli paprička
1 balení rýžových papírů
sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání

Jak na to?

1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky. Promíchejte, přidejte jemně nakrouhané zelí a po dalších třech až pěti minutách i mleté maso. Míchejte a vařečkou maso co nejvíc narušujte, abyste se zbavili velkých hrudek. Směs podle chuti osolte a opepřete, přidejte chilli papričku a nechte mírně zchladnout.
2. Rýžový papír namočte do teplé vody a nechte jej podle návodu na obalu změknout, obvykle to trvá dvě minuty. Pak papír přeneste na utěrku, na každé kolo dejte část směsi z pánve, stočte do závitku, konce promáčkněte dovnitř a smažte ve vyšší vrstvě oleje. Podávejte s chilli omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty