1
Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a orestujte oloupanou a najemno nakrájenou cibuli dosklovata. Přidejte oloupaný a najemno nakrájený stroužek česneku a krátce orestujte, aby se rozvoněl.
2
Do hrnce přidejte 400 g kostek máslové dýně a zalijte 750 ml zeleninového vývaru, buď domácího, nebo připraveného z bio bujónu. Polévku přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud dýně nezměkne.
3
Stáhněte hrnec z plotny a pomocí ponorného mixéru polévku rozmixujte dohladka. Vmíchejte 100 ml smetany ke šlehání a ochuťte špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem dle chuti.
4
Před podáváním ozdobte polévku hrstí dýňových semínek, která můžete krátce opražit na pánvi, a snítkou čerstvého tymiánu a dozdobte zakysanou smetanou. Polévku můžete podávat s křupavým pečivem.
1
Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a orestujte oloupanou a najemno nakrájenou cibuli dosklovata. Přidejte oloupaný a najemno nakrájený stroužek česneku a krátce orestujte, aby se rozvoněl.
2
Do hrnce přidejte 400 g kostek máslové dýně a zalijte 750 ml zeleninového vývaru, buď domácího, nebo připraveného z bio bujónu. Polévku přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud dýně nezměkne.
3
Stáhněte hrnec z plotny a pomocí ponorného mixéru polévku rozmixujte dohladka. Vmíchejte 100 ml smetany ke šlehání a ochuťte špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem dle chuti.
4
Před podáváním ozdobte polévku hrstí dýňových semínek, která můžete krátce opražit na pánvi, a snítkou čerstvého tymiánu a dozdobte zakysanou smetanou. Polévku můžete podávat s křupavým pečivem.