×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Slavnostní kachní kaldoun

Další recepty a články

Česnečka
Česnečka
Česnečka
Česnečka

Slavnostní kachní kaldoun

Co budete potřebovat

350 g kachních drůbků
1 kachní stehno
1 cibule
6 kuliček pepře
4 kuličky nového koření
sůl
1 petržel
1/2 celeru
2 mrkve
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce hrášku
hrst drobných květákových růžiček
1 žloutek
2 lžíce smetany na vaření
hrst petrželky
Zavářka
1 malá cibule
1 lžíce másla
200 g drůbežích jater
2–3 stroužky česneku
1 lžička sušené majoránky
1 vejce
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
70 g strouhanky
sůl, pepř
100 g flíčků nebo širokých nudlí

Jak na to?

Drůbky, kachní stehno a rozpůlenou cibuli vložte do hrnce. Zalijte dvěma litry vody, přihoďte pepř i nové koření, osolte a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a vařte na mírném ohni 60 minut. Tmavou pěnu, která se začne tvořit na hladině, sbírejte lžící.
Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu a vařte ještě 30 minut. Uvařenou zeleninu opatrně vyjměte a zbytek polévky přeceďte. Kachní stehno oberte a nechte si pouze lepší kousky masa. Zeleninu nakrájejte a spolu s masem zatím dejte stranou. Vývar nechte zchladnout.
V hrnci rozpusťte máslo, poprašte hladkou moukou a připravte si jíšku. Zalijte vývarem a pečlivě rozmíchejte. Vařte 20 minut a občas zamíchejte.
Cibulku nakrájejte najemno a orestujte na másle. Drůbeží játra rozmixujte dohladka, přidejte opečenou cibulku, nasekaný česnek, majoránku a vejce. Vmíchejte mouku se strouhankou a nechte chvilku odstát. Pokud bude potřeba, trochu strouhanky přidejte. Osolte a opepřete.
Vytvarujte knedlíčky a zavařte je v polévce, stačí pět minut. Spolu s knedlíčky přidejte do polévky hrášek a kousky květáku. Poté stáhněte z plotýnky a vmíchejte žloutek ušlehaný se smetanou.
Těstoviny uvařte podle návodu a přidejte do polévky, stejně tak nakrájenou vařenou zeleninu a obrané maso. Dochuťte polévku podle potřeby solí a pepřem a posypte nakrájenou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slavnostní kachní kaldoun

Polévka Snadné Česká Polévky Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

350 g kachních drůbků
1 kachní stehno
1 cibule
6 kuliček pepře
4 kuličky nového koření
sůl
1 petržel
1/2 celeru
2 mrkve
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce hrášku
hrst drobných květákových růžiček
1 žloutek
2 lžíce smetany na vaření
hrst petrželky
Zavářka
1 malá cibule
1 lžíce másla
200 g drůbežích jater
2–3 stroužky česneku
1 lžička sušené majoránky
1 vejce
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
70 g strouhanky
sůl, pepř
100 g flíčků nebo širokých nudlí

Jak na to?

Drůbky, kachní stehno a rozpůlenou cibuli vložte do hrnce. Zalijte dvěma litry vody, přihoďte pepř i nové koření, osolte a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a vařte na mírném ohni 60 minut. Tmavou pěnu, která se začne tvořit na hladině, sbírejte lžící.
Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu a vařte ještě 30 minut. Uvařenou zeleninu opatrně vyjměte a zbytek polévky přeceďte. Kachní stehno oberte a nechte si pouze lepší kousky masa. Zeleninu nakrájejte a spolu s masem zatím dejte stranou. Vývar nechte zchladnout.
V hrnci rozpusťte máslo, poprašte hladkou moukou a připravte si jíšku. Zalijte vývarem a pečlivě rozmíchejte. Vařte 20 minut a občas zamíchejte.
Cibulku nakrájejte najemno a orestujte na másle. Drůbeží játra rozmixujte dohladka, přidejte opečenou cibulku, nasekaný česnek, majoránku a vejce. Vmíchejte mouku se strouhankou a nechte chvilku odstát. Pokud bude potřeba, trochu strouhanky přidejte. Osolte a opepřete.
Vytvarujte knedlíčky a zavařte je v polévce, stačí pět minut. Spolu s knedlíčky přidejte do polévky hrášek a kousky květáku. Poté stáhněte z plotýnky a vmíchejte žloutek ušlehaný se smetanou.
Těstoviny uvařte podle návodu a přidejte do polévky, stejně tak nakrájenou vařenou zeleninu a obrané maso. Dochuťte polévku podle potřeby solí a pepřem a posypte nakrájenou petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Česnečka
Česnečka
Česnečka
Česnečka

Inspirujte se podobnými recepty