×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Slavnostní kachní kaldoun

Inspirujte se podobnými recepty

Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Linecká kolečka
Linecká kolečka
Linecká kolečka
Linecká kolečka
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Houbový kuba s rýží podle...
Houbový kuba s rýží...
Houbový kuba s rýží podle...
Houbový kuba s rýží podle...

Slavnostní kachní kaldoun

Co budete potřebovat

350 g kachních drůbků
1 kachní stehno
1 cibule
6 kuliček pepře
4 kuličky nového koření
sůl
1 petržel
1/2 celeru
2 mrkve
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce hrášku
hrst drobných květákových růžiček
1 žloutek
2 lžíce smetany na vaření
hrst petrželky
Zavářka
1 malá cibule
1 lžíce másla
200 g drůbežích jater
2–3 stroužky česneku
1 lžička sušené majoránky
1 vejce
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
70 g strouhanky
sůl, pepř
100 g flíčků nebo širokých nudlí

Jak na to?

Drůbky, kachní stehno a rozpůlenou cibuli vložte do hrnce. Zalijte dvěma litry vody, přihoďte pepř i nové koření, osolte a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a vařte na mírném ohni 60 minut. Tmavou pěnu, která se začne tvořit na hladině, sbírejte lžící.
Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu a vařte ještě 30 minut. Uvařenou zeleninu opatrně vyjměte a zbytek polévky přeceďte. Kachní stehno oberte a nechte si pouze lepší kousky masa. Zeleninu nakrájejte a spolu s masem zatím dejte stranou. Vývar nechte zchladnout.
V hrnci rozpusťte máslo, poprašte hladkou moukou a připravte si jíšku. Zalijte vývarem a pečlivě rozmíchejte. Vařte 20 minut a občas zamíchejte.
Cibulku nakrájejte najemno a orestujte na másle. Drůbeží játra rozmixujte dohladka, přidejte opečenou cibulku, nasekaný česnek, majoránku a vejce. Vmíchejte mouku se strouhankou a nechte chvilku odstát. Pokud bude potřeba, trochu strouhanky přidejte. Osolte a opepřete.
Vytvarujte knedlíčky a zavařte je v polévce, stačí pět minut. Spolu s knedlíčky přidejte do polévky hrášek a kousky květáku. Poté stáhněte z plotýnky a vmíchejte žloutek ušlehaný se smetanou.
Těstoviny uvařte podle návodu a přidejte do polévky, stejně tak nakrájenou vařenou zeleninu a obrané maso. Dochuťte polévku podle potřeby solí a pepřem a posypte nakrájenou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slavnostní kachní kaldoun

Polévka Snadné Česká Polévky Vánoce Majoránka , Petržel kadeřavá Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 6
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

350 g kachních drůbků
1 kachní stehno
1 cibule
6 kuliček pepře
4 kuličky nového koření
sůl
1 petržel
1/2 celeru
2 mrkve
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce hrášku
hrst drobných květákových růžiček
1 žloutek
2 lžíce smetany na vaření
hrst petrželky
Zavářka
1 malá cibule
1 lžíce másla
200 g drůbežích jater
2–3 stroužky česneku
1 lžička sušené majoránky
1 vejce
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
70 g strouhanky
sůl, pepř
100 g flíčků nebo širokých nudlí

Jak na to?

Drůbky, kachní stehno a rozpůlenou cibuli vložte do hrnce. Zalijte dvěma litry vody, přihoďte pepř i nové koření, osolte a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a vařte na mírném ohni 60 minut. Tmavou pěnu, která se začne tvořit na hladině, sbírejte lžící.
Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu a vařte ještě 30 minut. Uvařenou zeleninu opatrně vyjměte a zbytek polévky přeceďte. Kachní stehno oberte a nechte si pouze lepší kousky masa. Zeleninu nakrájejte a spolu s masem zatím dejte stranou. Vývar nechte zchladnout.
V hrnci rozpusťte máslo, poprašte hladkou moukou a připravte si jíšku. Zalijte vývarem a pečlivě rozmíchejte. Vařte 20 minut a občas zamíchejte.
Cibulku nakrájejte najemno a orestujte na másle. Drůbeží játra rozmixujte dohladka, přidejte opečenou cibulku, nasekaný česnek, majoránku a vejce. Vmíchejte mouku se strouhankou a nechte chvilku odstát. Pokud bude potřeba, trochu strouhanky přidejte. Osolte a opepřete.
Vytvarujte knedlíčky a zavařte je v polévce, stačí pět minut. Spolu s knedlíčky přidejte do polévky hrášek a kousky květáku. Poté stáhněte z plotýnky a vmíchejte žloutek ušlehaný se smetanou.
Těstoviny uvařte podle návodu a přidejte do polévky, stejně tak nakrájenou vařenou zeleninu a obrané maso. Dochuťte polévku podle potřeby solí a pepřem a posypte nakrájenou petrželkou.

Inspirujte se podobnými recepty

Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Tiramisu trifle
Linecká kolečka
Linecká kolečka
Linecká kolečka
Linecká kolečka
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Houbový kuba s rýží podle...
Houbový kuba s rýží...
Houbový kuba s rýží podle...
Houbový kuba s rýží podle...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019