×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Slavnostní kachní kaldoun

Inspirujte se podobnými recepty

Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový...
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový dort s...
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z...
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi

Slavnostní kachní kaldoun

Co budete potřebovat

350 g kachních drůbků
1 kachní stehno
1 cibule
6 kuliček pepře
4 kuličky nového koření
sůl
1 petržel
1/2 celeru
2 mrkve
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce hrášku
hrst drobných květákových růžiček
1 žloutek
2 lžíce smetany na vaření
hrst petrželky
Zavářka
1 malá cibule
1 lžíce másla
200 g drůbežích jater
2–3 stroužky česneku
1 lžička sušené majoránky
1 vejce
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
70 g strouhanky
sůl, pepř
100 g flíčků nebo širokých nudlí

Jak na to?

Drůbky, kachní stehno a rozpůlenou cibuli vložte do hrnce. Zalijte dvěma litry vody, přihoďte pepř i nové koření, osolte a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a vařte na mírném ohni 60 minut. Tmavou pěnu, která se začne tvořit na hladině, sbírejte lžící.
Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu a vařte ještě 30 minut. Uvařenou zeleninu opatrně vyjměte a zbytek polévky přeceďte. Kachní stehno oberte a nechte si pouze lepší kousky masa. Zeleninu nakrájejte a spolu s masem zatím dejte stranou. Vývar nechte zchladnout.
V hrnci rozpusťte máslo, poprašte hladkou moukou a připravte si jíšku. Zalijte vývarem a pečlivě rozmíchejte. Vařte 20 minut a občas zamíchejte.
Cibulku nakrájejte najemno a orestujte na másle. Drůbeží játra rozmixujte dohladka, přidejte opečenou cibulku, nasekaný česnek, majoránku a vejce. Vmíchejte mouku se strouhankou a nechte chvilku odstát. Pokud bude potřeba, trochu strouhanky přidejte. Osolte a opepřete.
Vytvarujte knedlíčky a zavařte je v polévce, stačí pět minut. Spolu s knedlíčky přidejte do polévky hrášek a kousky květáku. Poté stáhněte z plotýnky a vmíchejte žloutek ušlehaný se smetanou.
Těstoviny uvařte podle návodu a přidejte do polévky, stejně tak nakrájenou vařenou zeleninu a obrané maso. Dochuťte polévku podle potřeby solí a pepřem a posypte nakrájenou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slavnostní kachní kaldoun

Polévka Snadné Česká Polévky Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 6
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

350 g kachních drůbků
1 kachní stehno
1 cibule
6 kuliček pepře
4 kuličky nového koření
sůl
1 petržel
1/2 celeru
2 mrkve
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce hrášku
hrst drobných květákových růžiček
1 žloutek
2 lžíce smetany na vaření
hrst petrželky
Zavářka
1 malá cibule
1 lžíce másla
200 g drůbežích jater
2–3 stroužky česneku
1 lžička sušené majoránky
1 vejce
1 lžíce hladké mouky na zahuštění
70 g strouhanky
sůl, pepř
100 g flíčků nebo širokých nudlí

Jak na to?

Drůbky, kachní stehno a rozpůlenou cibuli vložte do hrnce. Zalijte dvěma litry vody, přihoďte pepř i nové koření, osolte a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a vařte na mírném ohni 60 minut. Tmavou pěnu, která se začne tvořit na hladině, sbírejte lžící.
Přidejte očištěnou kořenovou zeleninu a vařte ještě 30 minut. Uvařenou zeleninu opatrně vyjměte a zbytek polévky přeceďte. Kachní stehno oberte a nechte si pouze lepší kousky masa. Zeleninu nakrájejte a spolu s masem zatím dejte stranou. Vývar nechte zchladnout.
V hrnci rozpusťte máslo, poprašte hladkou moukou a připravte si jíšku. Zalijte vývarem a pečlivě rozmíchejte. Vařte 20 minut a občas zamíchejte.
Cibulku nakrájejte najemno a orestujte na másle. Drůbeží játra rozmixujte dohladka, přidejte opečenou cibulku, nasekaný česnek, majoránku a vejce. Vmíchejte mouku se strouhankou a nechte chvilku odstát. Pokud bude potřeba, trochu strouhanky přidejte. Osolte a opepřete.
Vytvarujte knedlíčky a zavařte je v polévce, stačí pět minut. Spolu s knedlíčky přidejte do polévky hrášek a kousky květáku. Poté stáhněte z plotýnky a vmíchejte žloutek ušlehaný se smetanou.
Těstoviny uvařte podle návodu a přidejte do polévky, stejně tak nakrájenou vařenou zeleninu a obrané maso. Dochuťte polévku podle potřeby solí a pepřem a posypte nakrájenou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový...
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový dort s...
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z...
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi
Vánočka s datlemi

Inspirujte se podobnými recepty