ReceptyKřepelka s brusinkovou omáčkou a šťouchanými bramborami
Albert logo
  • Křepelka s brusinkovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Křepelka s brusinkovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Drobné křepelky mají velmi jemné a dietní maso, které obvzlášť vynikne díky spoustě čerstvých a voňavých bylin.
Křepelka s brusinkovou omáčkou a šťouchanými bramborami
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Česnek 3 strouž.
  • Sůl 1 člž
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Tymián čerstvý 2 plž
  • Rozmarýn čerstvý 2 plž
  • Křepelka 4 ks
  • Slanina plátková 150 g
  • Cibule červená 1 ks
  • Pomerančová šťáva 1 ks
  • Brusinky kompotované 200 g
  • Pepř
  • Červené víno 100 ml
  • Zázvor mletý 1 člž
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Brambory typu B 1 kg
  • Smetana ke šlehání 150 ml
  • Máslo 2 plž
  • Česnek 3 strouž.
  • Sůl 1 člž
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Tymián čerstvý 2 plž
  • Rozmarýn čerstvý 2 plž
  • Křepelka 4 ks
  • Slanina plátková 150 g
  • Cibule červená 1 ks
  • Pomerančová šťáva 1 ks
  • Brusinky kompotované 200 g
  • Pepř
  • Červené víno 100 ml
  • Zázvor mletý 1 člž
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Brambory typu B 1 kg

Příprava

  1. 1
    Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. 2
    Česnek utřete se solí a smíchejte s olejem a nasekanými bylinkami.
  3. 3
    Směs vetřete do kůže křepelky i zevnitř dutiny břišní. Každou křepelku obalte plátkem slaniny. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky a s cibulí krátce opečte v pekáči.
  4. 4
    Na tento základ položte křepelky, posypte čerstvě mletým pepřem a dejte do trouby.
  5. 5
    Pečte 45 minut dozlatova. Během pečení několikrát polijte křepelky výpekem a v případě potřeby podlijte vodou nebo vývarem.
  6. 6
    Z pomeranče vymačkejte šťávu a svařte s červeným vínem. Po 10–15 minutách vmíchejte brusinky, hořčici a zázvor, stáhněte plamen a už jen krátce prohřejte.
  7. 7
    Na přílohu vyberte stejně velké brambory s pěknou slabou slupkou. Uvařte je vcelku v osolené vodě a pak i se slupkou rozšťouchejte na hrudky. Vlijte ohřátou smetanu s rozpuštěným máslem a promíchejte.
  1. 1
    Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. 2
    Česnek utřete se solí a smíchejte s olejem a nasekanými bylinkami.
  3. 3
    Směs vetřete do kůže křepelky i zevnitř dutiny břišní. Každou křepelku obalte plátkem slaniny. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky a s cibulí krátce opečte v pekáči.
  4. 4
    Na tento základ položte křepelky, posypte čerstvě mletým pepřem a dejte do trouby.
  5. 5
    Pečte 45 minut dozlatova. Během pečení několikrát polijte křepelky výpekem a v případě potřeby podlijte vodou nebo vývarem.
  6. 6
    Z pomeranče vymačkejte šťávu a svařte s červeným vínem. Po 10–15 minutách vmíchejte brusinky, hořčici a zázvor, stáhněte plamen a už jen krátce prohřejte.
  7. 7
    Na přílohu vyberte stejně velké brambory s pěknou slabou slupkou. Uvařte je vcelku v osolené vodě a pak i se slupkou rozšťouchejte na hrudky. Vlijte ohřátou smetanu s rozpuštěným máslem a promíchejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 2 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 2 dny

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 2 dny

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.