
Křepelka s brusinkovou omáčkou a šťouchanými bramborami
Drobné křepelky mají velmi jemné a dietní maso, které obvzlášť vynikne díky spoustě čerstvých a voňavých bylin.

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Česnek 3 strouž.
- Sůl 1 člž
- Olej slunečnicový 2 plž
- Tymián čerstvý 2 plž
- Rozmarýn čerstvý 2 plž
- Křepelka 4 ks
- Slanina plátková 150 g
- Cibule červená 1 ks
- Pomerančová šťáva 1 ks
- Brusinky kompotované 200 g
- Pepř
- Červené víno 100 ml
- Zázvor mletý 1 člž
- Hořčice dijonská 1 člž
- Brambory typu B 1 kg
- Smetana ke šlehání 150 ml
- Máslo 2 plž
- Česnek 3 strouž.
- Sůl 1 člž
- Olej slunečnicový 2 plž
- Tymián čerstvý 2 plž
- Rozmarýn čerstvý 2 plž
- Křepelka 4 ks
- Slanina plátková 150 g
- Cibule červená 1 ks
- Pomerančová šťáva 1 ks
- Brusinky kompotované 200 g
- Pepř
- Červené víno 100 ml
- Zázvor mletý 1 člž
- Hořčice dijonská 1 člž
- Brambory typu B 1 kg
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 180 °C.
- 2Česnek utřete se solí a smíchejte s olejem a nasekanými bylinkami.
- 3Směs vetřete do kůže křepelky i zevnitř dutiny břišní. Každou křepelku obalte plátkem slaniny. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky a s cibulí krátce opečte v pekáči.
- 4Na tento základ položte křepelky, posypte čerstvě mletým pepřem a dejte do trouby.
- 5Pečte 45 minut dozlatova. Během pečení několikrát polijte křepelky výpekem a v případě potřeby podlijte vodou nebo vývarem.
- 6Z pomeranče vymačkejte šťávu a svařte s červeným vínem. Po 10–15 minutách vmíchejte brusinky, hořčici a zázvor, stáhněte plamen a už jen krátce prohřejte.
- 7Na přílohu vyberte stejně velké brambory s pěknou slabou slupkou. Uvařte je vcelku v osolené vodě a pak i se slupkou rozšťouchejte na hrudky. Vlijte ohřátou smetanu s rozpuštěným máslem a promíchejte.
- 1Předehřejte troubu na 180 °C.
- 2Česnek utřete se solí a smíchejte s olejem a nasekanými bylinkami.
- 3Směs vetřete do kůže křepelky i zevnitř dutiny břišní. Každou křepelku obalte plátkem slaniny. Zbývající slaninu nakrájejte na kostičky a s cibulí krátce opečte v pekáči.
- 4Na tento základ položte křepelky, posypte čerstvě mletým pepřem a dejte do trouby.
- 5Pečte 45 minut dozlatova. Během pečení několikrát polijte křepelky výpekem a v případě potřeby podlijte vodou nebo vývarem.
- 6Z pomeranče vymačkejte šťávu a svařte s červeným vínem. Po 10–15 minutách vmíchejte brusinky, hořčici a zázvor, stáhněte plamen a už jen krátce prohřejte.
- 7Na přílohu vyberte stejně velké brambory s pěknou slabou slupkou. Uvařte je vcelku v osolené vodě a pak i se slupkou rozšťouchejte na hrudky. Vlijte ohřátou smetanu s rozpuštěným máslem a promíchejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.