×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Slávky buzara na víně a petrželce

Další recepty a články

Vepřové špízy s cherry...
Vepřové špízy s...
Vepřové špízy s cherry...
Vepřové špízy s cherry...
Losos se zeleninovou kaší
Losos se zeleninovou...
Losos se zeleninovou kaší
Losos se zeleninovou kaší
Crostini s roquefortem
Crostini s...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Pečená ryba z krétského...
Pečená ryba z...
Pečená ryba z krétského...
Pečená ryba z krétského...

Slávky buzara na víně a petrželce

Co budete potřebovat

1 kg chlazených slávek
2 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
2 lžíce strouhanky
200 ml bílého vína
sůl, pepř
2 lžíce másla
1 hrst hladkolisté petrželky
1 bílá bageta

Jak na to?

1. Slávky očistěte a namočte do studené vody na 15 minut, aby se nasákly a propláchly.
2. Ve větším hrnci nebo hluboké pánvi na olivovém oleji krátce opečte prolisovaný česnek se strouhankou, pak zalijte vínem. Pozvolna vařte, dokud se nezredukuje na poloviční množství. Osolte a opepřete.
3. Přidejte propláchnuté slávky a vařte polozakryté, dokud se slávky neotevřou, trvá to cca 5 minut. Přidejte máslo, petržel a můžete servírovat s čerstvou bagetkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slávky buzara na víně a petrželce

Hlavní chod Velmi snadné Středomořská Chuťovky Magazín 7-8/2019 Počet porcí: 4
(0)
Nebojte se připravit slávky doma,v Albertu je koupíte mražené a originální večeři máte hotovou do 30 minut.

Co budete potřebovat

1 kg chlazených slávek
2 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
2 lžíce strouhanky
200 ml bílého vína
sůl, pepř
2 lžíce másla
1 hrst hladkolisté petrželky
1 bílá bageta

Jak na to?

1. Slávky očistěte a namočte do studené vody na 15 minut, aby se nasákly a propláchly.
2. Ve větším hrnci nebo hluboké pánvi na olivovém oleji krátce opečte prolisovaný česnek se strouhankou, pak zalijte vínem. Pozvolna vařte, dokud se nezredukuje na poloviční množství. Osolte a opepřete.
3. Přidejte propláchnuté slávky a vařte polozakryté, dokud se slávky neotevřou, trvá to cca 5 minut. Přidejte máslo, petržel a můžete servírovat s čerstvou bagetkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vepřové špízy s cherry...
Vepřové špízy s cherry...
Vepřové špízy s cherry...
Vepřové špízy s cherry...
Losos se zeleninovou kaší
Losos se zeleninovou kaší
Losos se zeleninovou kaší
Losos se zeleninovou kaší
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Pečená ryba z krétského...
Pečená ryba z krétského...
Pečená ryba z krétského...
Pečená ryba z krétského...

Inspirujte se podobnými recepty