Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySváteční hovězí roláda se smetanovým křenem
Albert logoAlbert logo
  • Sváteční hovězí roláda se smetanovým křenem

Sváteční hovězí roláda se smetanovým křenem

Sváteční hovězí roláda se smetanovým křenem
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Hovězí zadní 750 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek 1 strouž.
  • Krémový čerstvý sýr 250 g
  • Křen čerstvý 50 g
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Brusinky sušené 1 hrs.
  • Sádlo 1 plž
  • Hovězí zadní 750 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek 1 strouž.
  • Krémový čerstvý sýr 250 g
  • Křen čerstvý 50 g
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Brusinky sušené 1 hrs.
  • Sádlo 1 plž

Příprava

1
Maso vložte mezi dvě vrstvy potravinové fólie a palicí na maso rozklepejte do tloušťky 1 cm. Maso pootočte tak, aby vlákna směřovala ze strany na stranu. Po nakrájení bude jemnější. Na závěr maso osolte a opepřete.
2
Do misky prolisujte stroužek česneku a přidejte smetanový sýr. Křen oloupejte a najemno nastrouhejte do misky k sýru. Bylinky očistěte, nasekejte a spolu s brusinkami přidejte do misky. Směs promíchejte metličkou.
3
Maso potřete smetanovým křenovým krémem po celé ploše, tak aby zůstaly 2 cm od kraje volné. Maso pevně zarolujte krémem dovnitř a zavažte potravinářským provázkem pomocí řeznického uzlu.
4
Ve větší pánvi rozehřejte sádlo a zprudka opečte roládu ze všech stran. Pak ji přendejte i se sádlem do pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 160 °C 90 minut.
5
Po vyndání z trouby nechte roládu ještě 10 minut odpočinout.
1
Maso vložte mezi dvě vrstvy potravinové fólie a palicí na maso rozklepejte do tloušťky 1 cm. Maso pootočte tak, aby vlákna směřovala ze strany na stranu. Po nakrájení bude jemnější. Na závěr maso osolte a opepřete.
2
Do misky prolisujte stroužek česneku a přidejte smetanový sýr. Křen oloupejte a najemno nastrouhejte do misky k sýru. Bylinky očistěte, nasekejte a spolu s brusinkami přidejte do misky. Směs promíchejte metličkou.
3
Maso potřete smetanovým křenovým krémem po celé ploše, tak aby zůstaly 2 cm od kraje volné. Maso pevně zarolujte krémem dovnitř a zavažte potravinářským provázkem pomocí řeznického uzlu.
4
Ve větší pánvi rozehřejte sádlo a zprudka opečte roládu ze všech stran. Pak ji přendejte i se sádlem do pekáčku a pečte v troubě předehřáté na 160 °C 90 minut.
5
Po vyndání z trouby nechte roládu ještě 10 minut odpočinout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 12 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 12 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 12 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.