
Polévka z pečeného květáku a kapusty

Velmi snadné
31-45 minut
0/5
Polévka
Ingredience
Složení 4 porce
- Olej olivový 6 plž
- Květák 1 ks
- Sůl
- Kapusta hlávková 1 ks
- Pepř
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Vývar zeleninový 1,5 l
- Muškátový oříšek
- Piniové oříšky 4 plž
- Olej olivový 6 plž
- Květák 1 ks
- Sůl
- Kapusta hlávková 1 ks
- Pepř
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Vývar zeleninový 1,5 l
- Muškátový oříšek
- Piniové oříšky 4 plž
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte si dva plechy pečicím papírem. Ve velké míse promíchejte růžičky květáku se 2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Rozložte je na pečicí papír a pečte asi 25 minut dozlatova a doměkka. Vyjměte z trouby a stáhněte teplotu na 150 °C.
- 2V misce protřeste kapustu spolu se 2 lžícemi olivového oleje a solí. Pečte na druhém plechu asi půl hodiny dokřupava, v polovině pečení promíchejte. Pokud je k tomu vaše trouba vhodná, pečte spolu s květákem.
- 3Mezitím rozehřejte v hrnci zbývající dvě lžíce oleje a zesklovaťte na něm cibuli. Pak přisypte česnek a zhruba minutu ho míchejte, ale dávejte pozor, aby příliš nezhnědl nebo nezhořkl. Přihoďte opečený květák a zalijte ho vývarem. Přiveďte k varu a povařte 10 minut. Pak přidejte kapustu (trochu si nechte na ozdobu) a vařte ještě dalších 10–15 minut. Těsně před koncem párkrát strouhněte do polévky muškátový oříšek. Promixujte dohladka a podávejte ozdobené odloženou kapustou a opečenými piniemi.
- 1Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte si dva plechy pečicím papírem. Ve velké míse promíchejte růžičky květáku se 2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Rozložte je na pečicí papír a pečte asi 25 minut dozlatova a doměkka. Vyjměte z trouby a stáhněte teplotu na 150 °C.
- 2V misce protřeste kapustu spolu se 2 lžícemi olivového oleje a solí. Pečte na druhém plechu asi půl hodiny dokřupava, v polovině pečení promíchejte. Pokud je k tomu vaše trouba vhodná, pečte spolu s květákem.
- 3Mezitím rozehřejte v hrnci zbývající dvě lžíce oleje a zesklovaťte na něm cibuli. Pak přisypte česnek a zhruba minutu ho míchejte, ale dávejte pozor, aby příliš nezhnědl nebo nezhořkl. Přihoďte opečený květák a zalijte ho vývarem. Přiveďte k varu a povařte 10 minut. Pak přidejte kapustu (trochu si nechte na ozdobu) a vařte ještě dalších 10–15 minut. Těsně před koncem párkrát strouhněte do polévky muškátový oříšek. Promixujte dohladka a podávejte ozdobené odloženou kapustou a opečenými piniemi.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.