
Šťavnatý wagyu burger s majonézou z pečeného česneku

Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Americká
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Česnek 1 ks
- Olej olivový 1 plž
- Sůl
- Majonéza 200 g
- Citron 1 ks
- Pepř
- Hovězí burger Wagyu 4 ks
- Hamburgerová bulka 4 ks
- Olej řepkový 500 ml
- Batátové hranolky Albertova tržnice 400 g
- Salát hlávkový 1 ks
- Cibule červená 1 ks
- Česnek 1 ks
- Olej olivový 1 plž
- Sůl
- Majonéza 200 g
- Citron 1 ks
- Pepř
- Hovězí burger Wagyu 4 ks
- Hamburgerová bulka 4 ks
- Olej řepkový 500 ml
- Batátové hranolky Albertova tržnice 400 g
- Salát hlávkový 1 ks
- Cibule červená 1 ks
Příprava
- 1Paličku česneku nechte neoloupanou a položte ji na kousek alobalu. Zakápněte lžící olivového oleje, osolte a zabalte do alobalu. Pečte na grilu přibližně 25 minut, dokud česnek nezměkne. Po upečení nechte mírně vychladnout, poté vymačkejte stroužky bez slupek do misky a rozmačkejte je na pastu. Smíchejte s 200 g majonézy, dochuťte citronovou šťávou a mletým pepřem. Nechte chvíli odpočinout, aby se chutě propojily.
- 2Vyjměte burgery z lednice asi 20 minut před grilováním, aby dosáhly pokojové teploty. Grilujte na dobře rozehřátém grilu 4–5 minut z obou stran nebo dokud nedosáhnou požadovaného stupně propečení.
- 3Rozpulte všechny 4 hamburgerové bulky a řeznou stranou dolů je krátce opečte v chladnější části grilu. Mezitím rozpalte pánev s řepkovým olejem a usmažte batátové hranolky při mírné teplotě dozlatova. Pravidelně míchejte. Hranolky můžete připravit také v troubě nebo fritéze.
- 4Na spodní poloviny opečených bulek naneste připravenou česnekovou majonézu. Na majonézu položte omyté a natrhané listy salátu, grilovaný wagyu burger a oloupanou a na kolečka nakrájenou červenou cibuli. Přiklopte horními polovinami bulek potřenými česnekovou majonézou. Podávejte s batátovými hranolky a vychutnejte si tento excelentní burger!
- 1Paličku česneku nechte neoloupanou a položte ji na kousek alobalu. Zakápněte lžící olivového oleje, osolte a zabalte do alobalu. Pečte na grilu přibližně 25 minut, dokud česnek nezměkne. Po upečení nechte mírně vychladnout, poté vymačkejte stroužky bez slupek do misky a rozmačkejte je na pastu. Smíchejte s 200 g majonézy, dochuťte citronovou šťávou a mletým pepřem. Nechte chvíli odpočinout, aby se chutě propojily.
- 2Vyjměte burgery z lednice asi 20 minut před grilováním, aby dosáhly pokojové teploty. Grilujte na dobře rozehřátém grilu 4–5 minut z obou stran nebo dokud nedosáhnou požadovaného stupně propečení.
- 3Rozpulte všechny 4 hamburgerové bulky a řeznou stranou dolů je krátce opečte v chladnější části grilu. Mezitím rozpalte pánev s řepkovým olejem a usmažte batátové hranolky při mírné teplotě dozlatova. Pravidelně míchejte. Hranolky můžete připravit také v troubě nebo fritéze.
- 4Na spodní poloviny opečených bulek naneste připravenou česnekovou majonézu. Na majonézu položte omyté a natrhané listy salátu, grilovaný wagyu burger a oloupanou a na kolečka nakrájenou červenou cibuli. Přiklopte horními polovinami bulek potřenými česnekovou majonézou. Podávejte s batátovými hranolky a vychutnejte si tento excelentní burger!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.