×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Slaný koláč z nových brambor

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Slaný koláč z nových brambor

Co budete potřebovat

300 g nových brambor
300 g zakysané smetany
100 g sýru ementál
1⁄2 lžičky muškátového květu
sůl, pepř
1 listové těsto rozválené
2 snítky rozmarýnu
80 g másla
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Brambory nakrájejte na 2 mm silné plátky.
2. Zakysanou smetanu smíchejte se strouhaným ementálem, muškátovým květem, solí a pepřem.
3. Těsto rozložte na plech o rozměru 40 × 30 cm a propíchejte vidličkou. Rozetřete na něj sýrovou směs a poklaďte plátky brambor.
4. Posypte lístky rozmarýnu a zakapejte rozpuštěným máslem. Pečte na 190 °C 40 minut dozlatova.
5. Nechte vychladnout, krájejte na čtverce a posypte petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slaný koláč z nových brambor

Hlavní chod Velmi snadné Česká Vegetariánské Magazín 6/2019 Počet porcí: 4 porce
(0)

Co budete potřebovat

300 g nových brambor
300 g zakysané smetany
100 g sýru ementál
1⁄2 lžičky muškátového květu
sůl, pepř
1 listové těsto rozválené
2 snítky rozmarýnu
80 g másla
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Brambory nakrájejte na 2 mm silné plátky.
2. Zakysanou smetanu smíchejte se strouhaným ementálem, muškátovým květem, solí a pepřem.
3. Těsto rozložte na plech o rozměru 40 × 30 cm a propíchejte vidličkou. Rozetřete na něj sýrovou směs a poklaďte plátky brambor.
4. Posypte lístky rozmarýnu a zakapejte rozpuštěným máslem. Pečte na 190 °C 40 minut dozlatova.
5. Nechte vychladnout, krájejte na čtverce a posypte petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty