1
Nakrájejte na tenké 2mm plátky 425 g brambor s rozmarýnem a odložte stranou.
2
V míse smíchejte 300 g zakysané smetany se 100 g najemno nastrouhaného sýra ementál, ½ lžičky muškátového květu, solí a pepřem.
3
Listové těsto rozložte na plech s pečicím papírem o velikosti 40 × 30 cm. Těsto propíchejte vidličkou, aby se při pečení nenafukovalo.
4
Na těsto rozetřete sýrovou směs a rovnoměrně poklaďte plátky brambor. Posypte hrstí omytých lístků čerstvého rozmarýnu a zakapejte 80 g rozpuštěného másla. Pečte v troubě na 190 °C po dobu 40 minut, dokud koláč nezezlátne. Nechte koláč mírně vychladnout, nakrájejte jej na čtverce a ozdobte nasekanou hladkolistou petrželí.
1
Nakrájejte na tenké 2mm plátky 425 g brambor s rozmarýnem a odložte stranou.
2
V míse smíchejte 300 g zakysané smetany se 100 g najemno nastrouhaného sýra ementál, ½ lžičky muškátového květu, solí a pepřem.
3
Listové těsto rozložte na plech s pečicím papírem o velikosti 40 × 30 cm. Těsto propíchejte vidličkou, aby se při pečení nenafukovalo.
4
Na těsto rozetřete sýrovou směs a rovnoměrně poklaďte plátky brambor. Posypte hrstí omytých lístků čerstvého rozmarýnu a zakapejte 80 g rozpuštěného másla. Pečte v troubě na 190 °C po dobu 40 minut, dokud koláč nezezlátne. Nechte koláč mírně vychladnout, nakrájejte jej na čtverce a ozdobte nasekanou hladkolistou petrželí.