Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Slaninová omáčka s javorovým sirupem

Slaninová omáčka s javorovým sirupem

Ingredience

300 g slaniny v celku
2 stroužky česneku
1 šalotka
65 g červeného vinného octa
65 ml javorového sirupu
65 ml bourbonu
65 ml vody
130 g třtinového cukru
1 lžička plnotučné hořčice
sůl, pepř

Postup přípravy

1. Slaninu nakrájejte na malé kostičky a dejte nasucho opéct do rozpálené pánve asi na 15 minut, až se úplně vyškvaří. Slaninu přendejte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se odsála mastnota. Zbytek sádla nechte v pánvi.

2. Do pánve nasypte prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou šalotku. Restujte 2 minuty, zalijte opatrně octem a promíchejte. Přilijte javorový sirup, opět promíchejte a vlijte bourbon a vodu. Znovu promíchejte, přidejte cukr a hořčici. Míchejte, dokud směs nebude mít hezky táhlou texturu, ale pořád bude dostatečně tekutá.

3. Vsypte do směsi vyškvařenou slaninu a za stálého míchání zredukujte na marmeládovou konzistenci. Nakonec osolte a opepřete.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty