
Slaninová omáčka s javorovým sirupem
Postup přípravy
1. Slaninu nakrájejte na malé kostičky a dejte nasucho opéct do rozpálené pánve asi na 15 minut, až se úplně vyškvaří. Slaninu přendejte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se odsála mastnota. Zbytek sádla nechte v pánvi.
2. Do pánve nasypte prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou šalotku. Restujte 2 minuty, zalijte opatrně octem a promíchejte. Přilijte javorový sirup, opět promíchejte a vlijte bourbon a vodu. Znovu promíchejte, přidejte cukr a hořčici. Míchejte, dokud směs nebude mít hezky táhlou texturu, ale pořád bude dostatečně tekutá.
3. Vsypte do směsi vyškvařenou slaninu a za stálého míchání zredukujte na marmeládovou konzistenci. Nakonec osolte a opepřete.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod