Slaninová omáčka s javorovým sirupem
Ingredience
300 g | slaniny v celku |
2 | stroužky česneku |
1 | šalotka |
65 g | červeného vinného octa |
65 ml | javorového sirupu |
65 ml | bourbonu |
65 ml | vody |
130 g | třtinového cukru |
1 | lžička plnotučné hořčice |
sůl, pepř |
Postup přípravy
1. Slaninu nakrájejte na malé kostičky a dejte nasucho opéct do rozpálené pánve asi na 15 minut, až se úplně vyškvaří. Slaninu přendejte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se odsála mastnota. Zbytek sádla nechte v pánvi.
2. Do pánve nasypte prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou šalotku. Restujte 2 minuty, zalijte opatrně octem a promíchejte. Přilijte javorový sirup, opět promíchejte a vlijte bourbon a vodu. Znovu promíchejte, přidejte cukr a hořčici. Míchejte, dokud směs nebude mít hezky táhlou texturu, ale pořád bude dostatečně tekutá.
3. Vsypte do směsi vyškvařenou slaninu a za stálého míchání zredukujte na marmeládovou konzistenci. Nakonec osolte a opepřete.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY