×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Slaná galetka s kuřetem a žampiony

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Slaná galetka s kuřetem a žampiony

Co budete potřebovat

SUROVINY NA TĚSTO:
200 g hladké mouky
1 špetka soli
2 lžičky sušeného tymiánu
100 g másla
2–3 lžíce studené vody
SUROVINY NA NÁPLŇ:
1 malá cibule
2 mrkve
250 g hnědých žampionů
1 řapík celeru
4 listy kapusty
3 stroužky česneku
3 lžíce másla
250 ml kuřecího vývaru
3 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
150 g natrhaného upečeného kuřete
1 lžička oregana
2 lžíce hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Hladkou mouku smíchejte se solí a tymiánem. Máslo
nakrájejte a poté pomocí rukou spojte s moukou,
až vznikne drobenka. Postupně přidávejte vodu, až vytvoříte kompaktní těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte na hodinu do lednice.
2. Cibuli nakrájejte na měsíčky, mrkev a žampiony
na plátky, řapíkatý celer, kapustu a česnek na kousky.
3. Na másle nejdříve opečte cibuli, mrkev a celer, pak přidejte žampiony, kapustu a česnek. Orestujte dozlatova.
4. Rozmíchejte vývar s moukou, solí, pepřem. Pomalu přelijte přes zeleninu. Pak přidejte kuřecí maso natr- hané na nudličky a oregano.
5. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte
na pomoučeném pečicím papíru do kruhu o průmě- ru 15 cm a výšce 0,5 cm. Přesuňte na plech.
6. Náplň navrstvěte na střed těsta a okraje
přehněte přes náplň. Pečte dozlatova asi 30 minut. Před krájením nechte chvíli odpočinout. Ozdobte čerstvou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slaná galetka s kuřetem a žampiony

Hlavní chod Velmi snadné Chuťovky Oregano , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 2/2019 Počet porcí: 2
(0)

Co budete potřebovat

SUROVINY NA TĚSTO:
200 g hladké mouky
1 špetka soli
2 lžičky sušeného tymiánu
100 g másla
2–3 lžíce studené vody
SUROVINY NA NÁPLŇ:
1 malá cibule
2 mrkve
250 g hnědých žampionů
1 řapík celeru
4 listy kapusty
3 stroužky česneku
3 lžíce másla
250 ml kuřecího vývaru
3 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
150 g natrhaného upečeného kuřete
1 lžička oregana
2 lžíce hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Hladkou mouku smíchejte se solí a tymiánem. Máslo
nakrájejte a poté pomocí rukou spojte s moukou,
až vznikne drobenka. Postupně přidávejte vodu, až vytvoříte kompaktní těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte na hodinu do lednice.
2. Cibuli nakrájejte na měsíčky, mrkev a žampiony
na plátky, řapíkatý celer, kapustu a česnek na kousky.
3. Na másle nejdříve opečte cibuli, mrkev a celer, pak přidejte žampiony, kapustu a česnek. Orestujte dozlatova.
4. Rozmíchejte vývar s moukou, solí, pepřem. Pomalu přelijte přes zeleninu. Pak přidejte kuřecí maso natr- hané na nudličky a oregano.
5. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte
na pomoučeném pečicím papíru do kruhu o průmě- ru 15 cm a výšce 0,5 cm. Přesuňte na plech.
6. Náplň navrstvěte na střed těsta a okraje
přehněte přes náplň. Pečte dozlatova asi 30 minut. Před krájením nechte chvíli odpočinout. Ozdobte čerstvou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty