1
Droždí, med a 175 ml vlažné vody smíchejte v misce. Na teplém místě nechte 5 minut stát, až se na povrchu začnou tvořit bublinky. Pak do kvásku vmíchejte olivový olej.
2
Mouku a sůl smíchejte v míse, uprostřed udělejte důlek a do něj nalijte kvásek a prsty spojte v těsto. Pak těsto vyndejte na pomoučněnou plochu a zpracovávejte ho 5 minut, až bude hladké a pružné. Přendejte ho do mísy vymazané olivovým olejem a zakryté potravinářskou fólií nechte 45 minut kynout, až zdvojnásobí objem.
3
Vykynuté těsto vyndejte na pracovní plochu, krátce prohněťte, vraťte ho do mísy a nechte ještě 10 minut kynout.
4
Troubu předehřejte na 200°C. Vykynuté těsto rozdělte napůl a vyválejte dvě tenká kola.
5
Pomažte je nutellou, ozdobte ovocem a posypte čokoládou. Pečte 8 minut nebo až je těsto krásně zlatohnědé a křupavé. Nakonec pizzy ozdobte mátou.
1
Droždí, med a 175 ml vlažné vody smíchejte v misce. Na teplém místě nechte 5 minut stát, až se na povrchu začnou tvořit bublinky. Pak do kvásku vmíchejte olivový olej.
2
Mouku a sůl smíchejte v míse, uprostřed udělejte důlek a do něj nalijte kvásek a prsty spojte v těsto. Pak těsto vyndejte na pomoučněnou plochu a zpracovávejte ho 5 minut, až bude hladké a pružné. Přendejte ho do mísy vymazané olivovým olejem a zakryté potravinářskou fólií nechte 45 minut kynout, až zdvojnásobí objem.
3
Vykynuté těsto vyndejte na pracovní plochu, krátce prohněťte, vraťte ho do mísy a nechte ještě 10 minut kynout.
4
Troubu předehřejte na 200°C. Vykynuté těsto rozdělte napůl a vyválejte dvě tenká kola.
5
Pomažte je nutellou, ozdobte ovocem a posypte čokoládou. Pečte 8 minut nebo až je těsto krásně zlatohnědé a křupavé. Nakonec pizzy ozdobte mátou.