Rychlé škubánky s mákem
Ingredience
1 kg | brambor, sůl |
300 g | hrubé mouky |
100 g | mletého máku |
200 g | moučkového cukru |
200 g | másla |
Postup přípravy
Už jste někdy zkoušeli připravit domácí škubánky? A co takhle rovnou domácí škubánky s mákem? Zde je recept.
1) Brambory oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě vařte 15 minut.
2) Vývar sceďte do jiné nádoby, brambory proházejte, a pak je do necelé poloviny znovu zalijte vývarem a zasypte moukou.
3) Rukojetí vařečky vytvořte ve směsi otvory tak, abyste viděli vývar.
4) Hrnec vraťte na plotýnku, rozehřátou na minimum, přiklopte a nechte 20 minut zapařit.
5) Brambory rozšťouchejte a vařečkou roztírejte ke stěnám kastrolu.
6) Asi po 10 minutách získají brambory pravou škubánkovou konzistenci – přestanou se lepit na vařečku.
7) Lžící namočenou v rozehřátém tuku vykrajujte škubánky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY