×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rychlé škubánky s mákem

Další recepty a články

Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové...
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety

Rychlé škubánky s mákem

Tip do kuchyně

 

Podávejte je posypané mákem a moučkovým cukrem, zalité rozpuštěným máslem.

Co budete potřebovat

1 kg brambor, sůl
300 g hrubé mouky
100 g mletého máku
200 g moučkového cukru
200 g másla

Jak na to?

Už jste někdy zkoušeli připravit domácí škubánky? A co takhle rovnou domácí škubánky s mákem? Zde je recept.

1) Brambory oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě vařte 15 minut.

2) Vývar sceďte do jiné nádoby, brambory proházejte, a pak je do necelé poloviny znovu zalijte vývarem a zasypte moukou.

3) Rukojetí vařečky vytvořte ve směsi otvory tak, abyste viděli vývar.

4) Hrnec vraťte na plotýnku, rozehřátou na minimum, přiklopte a nechte 20 minut zapařit.

5) Brambory rozšťouchejte a vařečkou roztírejte ke stěnám kastrolu.

6) Asi po 10 minutách získají brambory pravou škubánkovou konzistenci – přestanou se lepit na vařečku.

7) Lžící namočenou v rozehřátém tuku vykrajujte škubánky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlé škubánky s mákem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Sladká jídla Vaření Brambory Magazín 11/2011
Průměrné hodnocení 5 (9)

Tip do kuchyně

 

Podávejte je posypané mákem a moučkovým cukrem, zalité rozpuštěným máslem.

Co budete potřebovat

1 kg brambor, sůl
300 g hrubé mouky
100 g mletého máku
200 g moučkového cukru
200 g másla

Jak na to?

Už jste někdy zkoušeli připravit domácí škubánky? A co takhle rovnou domácí škubánky s mákem? Zde je recept.

1) Brambory oloupejte, nakrájejte a v osolené vodě vařte 15 minut.

2) Vývar sceďte do jiné nádoby, brambory proházejte, a pak je do necelé poloviny znovu zalijte vývarem a zasypte moukou.

3) Rukojetí vařečky vytvořte ve směsi otvory tak, abyste viděli vývar.

4) Hrnec vraťte na plotýnku, rozehřátou na minimum, přiklopte a nechte 20 minut zapařit.

5) Brambory rozšťouchejte a vařečkou roztírejte ke stěnám kastrolu.

6) Asi po 10 minutách získají brambory pravou škubánkovou konzistenci – přestanou se lepit na vařečku.

7) Lžící namočenou v rozehřátém tuku vykrajujte škubánky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Zapečené brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Gratinované brambory
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety

Inspirujte se podobnými recepty