×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Skotská vejce

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Skotská vejce

Co budete potřebovat

400 g bavorské klobásy
½ lžičky sladké mleté papriky
1 snítka rozmarýnu, lístky
odrhnuté a nasekané najemno
špetka muškátového oříšku,
čerstvě nastrouhaného
sůl a čerstvě mletý pepř
4 lžíce hladké mouky
125 g strouhanky z bílého pečiva
2 vejce, prošlehaná
8–10 křepelčích vajíček
olej na smažení
hořčice k podávání

Jak na to?

Do konvice dejte vařit vodu. Klobásky vymáčkněte ze střívka na talíř, poprašte je paprikou, posypte rozmarýnem a několikrát na ně strouhněte muškátový oříšek. Zlehka osolte, opepřete a vidličkou propracujte.
Mouku, strouhanku a vejce rozdělte do tří misek. Křepelčí vajíčka dejte do rendlíku, přelijte vroucí vodou z konvice a 2 minuty vařte. Ihned poté rendlík stáhněte z ohně, dejte ho do dřezu a 2–3 minuty na vajíčka pouštějte studenou vodu. Pak je oloupejte.
Z masové směsi tvarujte placičky o průměru cca 6 cm a balte do nich křepelčí vajíčka. Pak každou kuličku obalte v mouce, ve vejci a strouhance. Kuličky nechte vychladit.
Do hlubšího kastrolu nalijte vyšší vrstvu oleje, nechte ho rozehřát a skotská vejce postupně osmažte dozlatova; trvá to asi 4–5 minut. Nedávejte je do oleje naráz, doporučujeme je smažit na 2–3 etapy podle velikosti kastrolu; každá kulička by měla mít kolem sebe dost místa.
Osmažená skotská vejce odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte s hořčicí a vychlazeným pivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Skotská vejce

Snadné Magazín 3/2015
(0)

Co budete potřebovat

400 g bavorské klobásy
½ lžičky sladké mleté papriky
1 snítka rozmarýnu, lístky
odrhnuté a nasekané najemno
špetka muškátového oříšku,
čerstvě nastrouhaného
sůl a čerstvě mletý pepř
4 lžíce hladké mouky
125 g strouhanky z bílého pečiva
2 vejce, prošlehaná
8–10 křepelčích vajíček
olej na smažení
hořčice k podávání

Jak na to?

Do konvice dejte vařit vodu. Klobásky vymáčkněte ze střívka na talíř, poprašte je paprikou, posypte rozmarýnem a několikrát na ně strouhněte muškátový oříšek. Zlehka osolte, opepřete a vidličkou propracujte.
Mouku, strouhanku a vejce rozdělte do tří misek. Křepelčí vajíčka dejte do rendlíku, přelijte vroucí vodou z konvice a 2 minuty vařte. Ihned poté rendlík stáhněte z ohně, dejte ho do dřezu a 2–3 minuty na vajíčka pouštějte studenou vodu. Pak je oloupejte.
Z masové směsi tvarujte placičky o průměru cca 6 cm a balte do nich křepelčí vajíčka. Pak každou kuličku obalte v mouce, ve vejci a strouhance. Kuličky nechte vychladit.
Do hlubšího kastrolu nalijte vyšší vrstvu oleje, nechte ho rozehřát a skotská vejce postupně osmažte dozlatova; trvá to asi 4–5 minut. Nedávejte je do oleje naráz, doporučujeme je smažit na 2–3 etapy podle velikosti kastrolu; každá kulička by měla mít kolem sebe dost místa.
Osmažená skotská vejce odkládejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Podávejte s hořčicí a vychlazeným pivem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty