
Quiche s krůtím masem a pórkem

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Svačina
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 120 g
- Mouka pšeničná celozrnná 250 g
- Ovesné vločky jemné 90 g
- Cukr krupicový 1 plž
- Sůl
- Pepř
- Cibule šalotka 1 ks
- Pórek 250 g
- Voda 5 plž
- Olej olivový 5 plž
- Krůtí prsní řízky 600 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Ementál bloček 250 g
- Vejce 4 ks
- Tymián čerstvý 1 snít.
- Máslo 120 g
- Mouka pšeničná celozrnná 250 g
- Ovesné vločky jemné 90 g
- Cukr krupicový 1 plž
- Sůl
- Pepř
- Cibule šalotka 1 ks
- Pórek 250 g
- Voda 5 plž
- Olej olivový 5 plž
- Krůtí prsní řízky 600 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Ementál bloček 250 g
- Vejce 4 ks
- Tymián čerstvý 1 snít.
Příprava
- 1Mouku, ovesné vločky, cukr a sůl rozmixujte. Přidejte na kostičky pokrájené máslo a 3 lžíce olivového oleje a krátkými pulzy mixujte do drobivé konzistence. Přilijte vodu a zpracujte v těsto.
- 2Těsto vtlačte do koláčové formy a pečte 10 minut na 180 °C. Vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout.
- 3Na oleji orestujte nadrobno pokrájenou šalotku. Po chvíli přidejte na kostky pokrájené krůtí maso a opékejte, dokud není maso hotové. Přidejte pórek a za stálého míchání ho nechte zesklovatět. Osolte a opepřete. Odstraňte z ohně.
- 4V míse dohladka vymíchejte vejce, bílky, mléko a smetanu. Přidejte strouhaný ementál a lístky tymiánu. Přidejte masovopórkovou směs a lehce promíchejte.
- 5Směs nalijte do vychladlého korpusu a pečte 45 minut. Před krájením nechte 10 minut odpočinout
- 6TIP: užití pórku v kuchyni je rozmanité
- 7Vitamin C - zdroj vitaminu C , přispívá k normální funkci imunitního systému
- 1Mouku, ovesné vločky, cukr a sůl rozmixujte. Přidejte na kostičky pokrájené máslo a 3 lžíce olivového oleje a krátkými pulzy mixujte do drobivé konzistence. Přilijte vodu a zpracujte v těsto.
- 2Těsto vtlačte do koláčové formy a pečte 10 minut na 180 °C. Vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout.
- 3Na oleji orestujte nadrobno pokrájenou šalotku. Po chvíli přidejte na kostky pokrájené krůtí maso a opékejte, dokud není maso hotové. Přidejte pórek a za stálého míchání ho nechte zesklovatět. Osolte a opepřete. Odstraňte z ohně.
- 4V míse dohladka vymíchejte vejce, bílky, mléko a smetanu. Přidejte strouhaný ementál a lístky tymiánu. Přidejte masovopórkovou směs a lehce promíchejte.
- 5Směs nalijte do vychladlého korpusu a pečte 45 minut. Před krájením nechte 10 minut odpočinout
- 6TIP: užití pórku v kuchyni je rozmanité
- 7Vitamin C - zdroj vitaminu C , přispívá k normální funkci imunitního systému
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.