×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Skořicové sušenky

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Skořicové sušenky

Co budete potřebovat

200 g másla, změklého
300 g krupicového cukru
+ 2 lžíce navíc
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
360 g hladké mouky
3 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
2 lžičky mleté skořice

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200°C a plech vyložte pečicím papírem. Vyšlehejte do pěny máslo s krupicovým i vanilkovým cukrem a vejci. Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí. Zbývající 2 lžíce cukru promíchejte se skořicí. Z těsta tvarujte pomocí lžíce kuličky a obalujte je ve skořicovém cukru. Pokládejte je v dostatečných rozestupech na plech a pečte 8–10 minut; měly by zpevnit, ale neměly by úplně ztvrdnout. Sušenky ihned po vyjmutí z trouby stáhněte z plechu a nechte vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Skořicové sušenky

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 4 (72)

Co budete potřebovat

200 g másla, změklého
300 g krupicového cukru
+ 2 lžíce navíc
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
360 g hladké mouky
3 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
2 lžičky mleté skořice

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200°C a plech vyložte pečicím papírem. Vyšlehejte do pěny máslo s krupicovým i vanilkovým cukrem a vejci. Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí. Zbývající 2 lžíce cukru promíchejte se skořicí. Z těsta tvarujte pomocí lžíce kuličky a obalujte je ve skořicovém cukru. Pokládejte je v dostatečných rozestupech na plech a pečte 8–10 minut; měly by zpevnit, ale neměly by úplně ztvrdnout. Sušenky ihned po vyjmutí z trouby stáhněte z plechu a nechte vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty