1
Ve vysoké pánvi rozehřejte olej a vložte do něj na kostičky nakrájené lilky. Za stálého otáčení 10 minut restujte.
2
Lilky vyndejte. Do oleje vložte nakrájené šalotky a 5 minut opékejte.
3
Přidejte rozpůlená rajčata a 10 minut duste. Do pánve vraťte lilky, přidejte kapary, rozinky, nakrájený celer a olivy. Dochuťte octem a cukrem. Přikryjte a na mírném ohni 40 minut duste.
4
Mezitím opečte nasucho na pánvi piniové ořechy.
5
Caponatu posypte piniovými ořechy a ozdobte lístky bazalky.
6
Bagetu rozlámejte na kusy a opečte na grilovací pánvi s trochou olivového oleje. Podávejte s caponatou.
1
Ve vysoké pánvi rozehřejte olej a vložte do něj na kostičky nakrájené lilky. Za stálého otáčení 10 minut restujte.
2
Lilky vyndejte. Do oleje vložte nakrájené šalotky a 5 minut opékejte.
3
Přidejte rozpůlená rajčata a 10 minut duste. Do pánve vraťte lilky, přidejte kapary, rozinky, nakrájený celer a olivy. Dochuťte octem a cukrem. Přikryjte a na mírném ohni 40 minut duste.
4
Mezitím opečte nasucho na pánvi piniové ořechy.
5
Caponatu posypte piniovými ořechy a ozdobte lístky bazalky.
6
Bagetu rozlámejte na kusy a opečte na grilovací pánvi s trochou olivového oleje. Podávejte s caponatou.