Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyGrilované lilky
Albert logoAlbert logo
  • Grilované lilky

Grilované lilky

Grilované lilky
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Veganské
Příloha

Ingredience

Složení
4 porce
  • Olej olivový 10 plž
  • Lilek 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Ančovičky filety 45 g
  • Citron 1 ks
  • Kapary 3 člž
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Bílé víno suché 60 ml
  • Olej olivový 10 plž
  • Lilek 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Ančovičky filety 45 g
  • Citron 1 ks
  • Kapary 3 člž
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Bílé víno suché 60 ml

Příprava

1
Trochou oleje vymastěte pečicí plech. Lilky důkladně omyjte, zbavte stopek a nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Každý z obou stran osolte a opepřete. Vyskládejte je na plech, aby se jeden druhého nedotýkaly. Pak je pokapejte olivovým olejem a dejte doprostřed trouby, pod co nejvíce rozpálený gril, a grilujte zhruba deset minut. Po pěti minutách plátky obraťte.
2
Řapíky celeru omyjte, ovadlé části i konce přitom odřízněte, a nakrájejte na kostičky. Citron omyjte a opatrně z něj nastrouhejte kůru. Pak citron přepulte a vymačkejte šťávu. Petrželku nasekejte najemno. Sardelky rozmačkejte spodní stranou vidličky ve větší míse, přidejte k nim citronovou šťávu a zbytek oleje (část jste použili na vymaštění plechu a na lilky), celer, citronovou kůru, petrželku i kapary a suché bílé víno.
3
Lilky vyndejte z trouby a přendejte je do širší misky a zalijte sardelovou omáčkou a nechte minimálně čtyři hodiny marinovat. Poté podávejte, nejlépe s bílým chlebem.
1
Trochou oleje vymastěte pečicí plech. Lilky důkladně omyjte, zbavte stopek a nakrájejte na půlcentimetrové plátky. Každý z obou stran osolte a opepřete. Vyskládejte je na plech, aby se jeden druhého nedotýkaly. Pak je pokapejte olivovým olejem a dejte doprostřed trouby, pod co nejvíce rozpálený gril, a grilujte zhruba deset minut. Po pěti minutách plátky obraťte.
2
Řapíky celeru omyjte, ovadlé části i konce přitom odřízněte, a nakrájejte na kostičky. Citron omyjte a opatrně z něj nastrouhejte kůru. Pak citron přepulte a vymačkejte šťávu. Petrželku nasekejte najemno. Sardelky rozmačkejte spodní stranou vidličky ve větší míse, přidejte k nim citronovou šťávu a zbytek oleje (část jste použili na vymaštění plechu a na lilky), celer, citronovou kůru, petrželku i kapary a suché bílé víno.
3
Lilky vyndejte z trouby a přendejte je do širší misky a zalijte sardelovou omáčkou a nechte minimálně čtyři hodiny marinovat. Poté podávejte, nejlépe s bílým chlebem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.