
Lilkové sendviče

Snadné
31-45 minut
0/5
Piknik
Svačina
Ingredience
Složení 1 porcí
- Parmazán 30 g
- Bazalka čerstvá 40 g
- Ořechy celé mix
- Piniové oříšky 45 g
- Česnek 3 strouž.
- Sůl 1/2 člž
- Olej olivový 55 ml
- Paprika kapie 1 ks
- Lilek 1 ks
- Pepř
- Ciabatta 1 ks
- Kozí sýr 110 g
- Mozzarella 200 g
- Prosciutto 150 g
- Parmazán 30 g
- Bazalka čerstvá 40 g
- Ořechy celé mix
- Piniové oříšky 45 g
- Česnek 3 strouž.
- Sůl 1/2 člž
- Olej olivový 55 ml
- Paprika kapie 1 ks
- Lilek 1 ks
- Pepř
- Ciabatta 1 ks
- Kozí sýr 110 g
- Mozzarella 200 g
- Prosciutto 150 g
Příprava
- 1Rozehřejte gril na 230°C.
- 2Začněte pestem. Do mixéru vhoďte bazalku, parmazán, oříšky, česnek, sůl a nakonec pomalu přidávejte za chodu mixéru olej. Mixujte na kašičku.
- 3Kapii dejte na plech a pod grilem v troubě ji opékejte, až začne skoro černat. Ještě horkou ji zabalte do plastového sáčku a nechte 15 minut odležet. Pak ji oloupejte a nakrájejte na proužky.
- 4Plátky lilku potřete olejem, osolte a opepřete je. Na plechu, kde jste pekli kapii, je grilujte 4 minuty z každé strany.
- 5Rozkrojte ciabattu podélně na dva kusy. Jeden namažte pestem, druhý kozím sýrem. Na něj položte plátky mozzarelly a prosciutta, proužky papriky a lilek. Oba díly ciabatty k sobě pevně přitiskněte, zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Je dobré je zatížit a nechat v lednici 2 hodiny nebo i přes noc. Nakonec je rozbalte, okrojte konce a nakrájejte úhledně na stejně malé sendviče. Jsou skvělé na piknik.
- 1Rozehřejte gril na 230°C.
- 2Začněte pestem. Do mixéru vhoďte bazalku, parmazán, oříšky, česnek, sůl a nakonec pomalu přidávejte za chodu mixéru olej. Mixujte na kašičku.
- 3Kapii dejte na plech a pod grilem v troubě ji opékejte, až začne skoro černat. Ještě horkou ji zabalte do plastového sáčku a nechte 15 minut odležet. Pak ji oloupejte a nakrájejte na proužky.
- 4Plátky lilku potřete olejem, osolte a opepřete je. Na plechu, kde jste pekli kapii, je grilujte 4 minuty z každé strany.
- 5Rozkrojte ciabattu podélně na dva kusy. Jeden namažte pestem, druhý kozím sýrem. Na něj položte plátky mozzarelly a prosciutta, proužky papriky a lilek. Oba díly ciabatty k sobě pevně přitiskněte, zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Je dobré je zatížit a nechat v lednici 2 hodiny nebo i přes noc. Nakonec je rozbalte, okrojte konce a nakrájejte úhledně na stejně malé sendviče. Jsou skvělé na piknik.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.