
Kuřecí ragú na červeném víně se šafránovým rizotem

Snadné
0-15 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 2 porce
- Kuřecí mix 500 g
- Cibule 2 ks
- Šafrán mletý
- Zázvor 1 člž
- Olej olivový 160 ml
- Sůl
- Červené víno 200 ml
- Pepř
- Kořenová zelenina 650 g
- Voda 200 ml
- Pepř celý 2 ks
- Česnek 2 strouž.
- Mouka hladká 10 g
- Cukr třtinový 1 člž
- Cibule šalotka 1 ks
- Bílé víno suché 50 ml
- Šafrán 2 snít.
- Rýže arborio 400 g
- Vývar zeleninový 750 ml
- Parmazán 100 g
- Máslo 45 g
- Kuřecí mix 500 g
- Cibule 2 ks
- Šafrán mletý
- Zázvor 1 člž
- Olej olivový 160 ml
- Sůl
- Červené víno 200 ml
- Pepř
- Kořenová zelenina 650 g
- Voda 200 ml
- Pepř celý 2 ks
- Česnek 2 strouž.
- Mouka hladká 10 g
- Cukr třtinový 1 člž
- Cibule šalotka 1 ks
Příprava
- 1Omyté a osušené kuřecí řízky nakrájejte na nudličky. Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte maso a krátce poduste. Ochuťte solí a pepřem.
- 2Zázvor namočte v trošce vody a společně se šafránem ho přidejte až těsně na závěr, asi 10 minut před koncem dušení masa.
- 3Mezitím si připravte ragú omáčku. Česnek a cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno a spolu s 2 dl vody dejte vařit. Přidejte polévkovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), sůl, celý pepř, vařte doměkka.
- 4Až bude zelenina skoro uvařená (část zeleninového vývaru se odpaří), přidejte 2 dl červeného vína a nechte krátce povařit.
- 5Z mouky a másla udělejte tmavou jíšku, zalijte vývarem ze zeleniny, dobře promíchejte, oslaďte a ještě chvíli povařte.
- 6V hrnci rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, zlehka orestujte a přidejte rýži. Opékejte ji zhruba 2 minuty, poté přilijte víno, nechte ho odpařit, přidejte šafrán, jednu naběračku horkého vývaru a dobře promíchejte. Jakmile se tekutina vypaří, přidejte další vývar.
- 7Vařte přibližně 15–17 minut, dokud rýže nebude al dente. Na závěr vmíchejte máslo, parmazán a odstavte.
- 1Omyté a osušené kuřecí řízky nakrájejte na nudličky. Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte maso a krátce poduste. Ochuťte solí a pepřem.
- 2Zázvor namočte v trošce vody a společně se šafránem ho přidejte až těsně na závěr, asi 10 minut před koncem dušení masa.
- 3Mezitím si připravte ragú omáčku. Česnek a cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno a spolu s 2 dl vody dejte vařit. Přidejte polévkovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), sůl, celý pepř, vařte doměkka.
- 4Až bude zelenina skoro uvařená (část zeleninového vývaru se odpaří), přidejte 2 dl červeného vína a nechte krátce povařit.
- 5Z mouky a másla udělejte tmavou jíšku, zalijte vývarem ze zeleniny, dobře promíchejte, oslaďte a ještě chvíli povařte.
- 6V hrnci rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, zlehka orestujte a přidejte rýži. Opékejte ji zhruba 2 minuty, poté přilijte víno, nechte ho odpařit, přidejte šafrán, jednu naběračku horkého vývaru a dobře promíchejte. Jakmile se tekutina vypaří, přidejte další vývar.
- 7Vařte přibližně 15–17 minut, dokud rýže nebude al dente. Na závěr vmíchejte máslo, parmazán a odstavte.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.