×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sicilská caponata zeleninová směs na sladkokyselo

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a...
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu

Sicilská caponata zeleninová směs na sladkokyselo

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje
2 lilky
2 šalotky
200 g keříkových rajčat
2 lžičky kaparů
50 g rozinek
4 stonky řapíkatého celeru
100 g černých oliv
50 ml červeného vinného octa
2 lžičky třtinového cukru
100 g piniových ořechů
1 bageta

Jak na to?

1. Ve vysoké pánvi rozehřejte olej a vložte do něj na kostičky nakrájené lilky. Za stálého otáčení 10 minut restujte.
2. Lilky vyndejte. Do oleje vložte nakrájené šalotky a 5 minut opékejte.
3. Přidejte rozpůlená rajčata a 10 minut duste. Do pánve vraťte lilky, přidejte kapary, rozinky, nakrájený celer a olivy. Dochuťte octem a cukrem. Přikryjte a na mírném ohni 40 minut duste.
4. Mezitím opečte nasucho na pánvi piniové ořechy.
5. Caponatu posypte piniovými ořechy a ozdobte lístky bazalky.
6. Bagetu rozlámejte na kusy a opečte na grilovací pánvi s trochou olivového oleje. Podávejte s caponatou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sicilská caponata zeleninová směs na sladkokyselo

Hlavní chod Snadné Středomořská Vegetariánské Magazín 7-8/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje
2 lilky
2 šalotky
200 g keříkových rajčat
2 lžičky kaparů
50 g rozinek
4 stonky řapíkatého celeru
100 g černých oliv
50 ml červeného vinného octa
2 lžičky třtinového cukru
100 g piniových ořechů
1 bageta

Jak na to?

1. Ve vysoké pánvi rozehřejte olej a vložte do něj na kostičky nakrájené lilky. Za stálého otáčení 10 minut restujte.
2. Lilky vyndejte. Do oleje vložte nakrájené šalotky a 5 minut opékejte.
3. Přidejte rozpůlená rajčata a 10 minut duste. Do pánve vraťte lilky, přidejte kapary, rozinky, nakrájený celer a olivy. Dochuťte octem a cukrem. Přikryjte a na mírném ohni 40 minut duste.
4. Mezitím opečte nasucho na pánvi piniové ořechy.
5. Caponatu posypte piniovými ořechy a ozdobte lístky bazalky.
6. Bagetu rozlámejte na kusy a opečte na grilovací pánvi s trochou olivového oleje. Podávejte s caponatou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu

Inspirujte se podobnými recepty