×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sendvič lenochod Sid z Doby ledové

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Sendvič lenochod Sid z Doby ledové

Co budete potřebovat

8 plátků světlého toustového chleba
3 plátky tmavého chleba
4 velké listy špenátu
4 plátky sýru
8 kuliček vařeného hrášku
4 mini mozzarelly
okurka
Na drožďovou pomazánku:
1–2 lžíce olivového oleje
4–5 šalotek
1 stroužek česneku
2 kostky droždí
sůl
4 vejce
čerstvá petrželka

Jak na to?

Udělejte pomazánku: olej rozehřejte v pánvi a pak na něm dozlatova opečte šalotky, přidejte česnek a krátce opékejte. Pak do pánve rozdrobte droždí a na mírném ohni míchejte, dokud se nerozpustí. Podle chuti osolte, vyklepněte vejce a opatrně promíchávejte do polotuha. Nakonec přidejte petrželku nasekanou najemno. Všechny chleby vyřízněte podle tvaru hlavy lenochoda Sida. Polovinu z nich namažte pomazánkou a navrch – v místě pusy dejte špenátový list. U druhé poloviny chlebů vyřízněte ústa – podle obrázku a přiklopte je na poma-zánku. Ze sýru vyřízněte zuby, mozzarelly překrojte a dolaďte obličej. Přidejte nos a obočí z tmavého toustového chleba. Hrášky vám poslouží jako oční zorničky a kousky okurky jako štětiny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sendvič lenochod Sid z Doby ledové

Svačina Snadné Česká Piknik Petržel kadeřavá Magazín 4/2013
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

8 plátků světlého toustového chleba
3 plátky tmavého chleba
4 velké listy špenátu
4 plátky sýru
8 kuliček vařeného hrášku
4 mini mozzarelly
okurka
Na drožďovou pomazánku:
1–2 lžíce olivového oleje
4–5 šalotek
1 stroužek česneku
2 kostky droždí
sůl
4 vejce
čerstvá petrželka

Jak na to?

Udělejte pomazánku: olej rozehřejte v pánvi a pak na něm dozlatova opečte šalotky, přidejte česnek a krátce opékejte. Pak do pánve rozdrobte droždí a na mírném ohni míchejte, dokud se nerozpustí. Podle chuti osolte, vyklepněte vejce a opatrně promíchávejte do polotuha. Nakonec přidejte petrželku nasekanou najemno. Všechny chleby vyřízněte podle tvaru hlavy lenochoda Sida. Polovinu z nich namažte pomazánkou a navrch – v místě pusy dejte špenátový list. U druhé poloviny chlebů vyřízněte ústa – podle obrázku a přiklopte je na poma-zánku. Ze sýru vyřízněte zuby, mozzarelly překrojte a dolaďte obličej. Přidejte nos a obočí z tmavého toustového chleba. Hrášky vám poslouží jako oční zorničky a kousky okurky jako štětiny.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty