×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sekaná z krůtího masa

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Sekaná z krůtího masa

Co budete potřebovat

17 g sacharidů
3 plátky bílého toustového chleba AQ
5 lístku šalvěje
500 g krůtího masa AQ, namletého
1 cibule AQ, nakrájená na osminky
1 menší celerový řapík, nakrájený na kousky
pul lžičky sušeného tymiánu
1 vejce ABio
1,5 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce dijonské hořčice
1,25 lžičky worcesteru
pul lžičky soli
čerstvě mletý pepř
1 bílek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Chleba a šalvěj rozmixujte na strouhanku, přidejte mleté krůtí maso. Pak rozmixujte i cibuli a celer. Přidejte k masu a rukou promíchejte. Přidejte tymián, vejce, 1 lžíci protlaku, hořčici, 1 lžičku worcesteru, pepř a sůl. Dobře promíchejte a dejte do zapékací mísy o rozměrech 23 x 13 x 6 cm.
V malé misce prošlehejte vidličkou bílek, zbývající protlak a čtvrt lžičky worcesteru a směsí polijte sekanou. Pečte asi pětačtyřicet minut až hodinu. Pak nechte patnáct minut odpočinout. Podávejte s bramborovou kaší s česnekem a hráškem na másle.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sekaná z krůtího masa

Hlavní chod Náročné Česká Magazín 1/2010
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

17 g sacharidů
3 plátky bílého toustového chleba AQ
5 lístku šalvěje
500 g krůtího masa AQ, namletého
1 cibule AQ, nakrájená na osminky
1 menší celerový řapík, nakrájený na kousky
pul lžičky sušeného tymiánu
1 vejce ABio
1,5 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce dijonské hořčice
1,25 lžičky worcesteru
pul lžičky soli
čerstvě mletý pepř
1 bílek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Chleba a šalvěj rozmixujte na strouhanku, přidejte mleté krůtí maso. Pak rozmixujte i cibuli a celer. Přidejte k masu a rukou promíchejte. Přidejte tymián, vejce, 1 lžíci protlaku, hořčici, 1 lžičku worcesteru, pepř a sůl. Dobře promíchejte a dejte do zapékací mísy o rozměrech 23 x 13 x 6 cm.
V malé misce prošlehejte vidličkou bílek, zbývající protlak a čtvrt lžičky worcesteru a směsí polijte sekanou. Pečte asi pětačtyřicet minut až hodinu. Pak nechte patnáct minut odpočinout. Podávejte s bramborovou kaší s česnekem a hráškem na másle.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty