×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sekaná z krůtího masa

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Sekaná z krůtího masa

Co budete potřebovat

17 g sacharidů
3 plátky bílého toustového chleba AQ
5 lístku šalvěje
500 g krůtího masa AQ, namletého
1 cibule AQ, nakrájená na osminky
1 menší celerový řapík, nakrájený na kousky
pul lžičky sušeného tymiánu
1 vejce ABio
1,5 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce dijonské hořčice
1,25 lžičky worcesteru
pul lžičky soli
čerstvě mletý pepř
1 bílek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Chleba a šalvěj rozmixujte na strouhanku, přidejte mleté krůtí maso. Pak rozmixujte i cibuli a celer. Přidejte k masu a rukou promíchejte. Přidejte tymián, vejce, 1 lžíci protlaku, hořčici, 1 lžičku worcesteru, pepř a sůl. Dobře promíchejte a dejte do zapékací mísy o rozměrech 23 x 13 x 6 cm.
V malé misce prošlehejte vidličkou bílek, zbývající protlak a čtvrt lžičky worcesteru a směsí polijte sekanou. Pečte asi pětačtyřicet minut až hodinu. Pak nechte patnáct minut odpočinout. Podávejte s bramborovou kaší s česnekem a hráškem na másle.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sekaná z krůtího masa

Hlavní chod Náročné Česká Magazín 1/2010
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

17 g sacharidů
3 plátky bílého toustového chleba AQ
5 lístku šalvěje
500 g krůtího masa AQ, namletého
1 cibule AQ, nakrájená na osminky
1 menší celerový řapík, nakrájený na kousky
pul lžičky sušeného tymiánu
1 vejce ABio
1,5 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce dijonské hořčice
1,25 lžičky worcesteru
pul lžičky soli
čerstvě mletý pepř
1 bílek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Chleba a šalvěj rozmixujte na strouhanku, přidejte mleté krůtí maso. Pak rozmixujte i cibuli a celer. Přidejte k masu a rukou promíchejte. Přidejte tymián, vejce, 1 lžíci protlaku, hořčici, 1 lžičku worcesteru, pepř a sůl. Dobře promíchejte a dejte do zapékací mísy o rozměrech 23 x 13 x 6 cm.
V malé misce prošlehejte vidličkou bílek, zbývající protlak a čtvrt lžičky worcesteru a směsí polijte sekanou. Pečte asi pětačtyřicet minut až hodinu. Pak nechte patnáct minut odpočinout. Podávejte s bramborovou kaší s česnekem a hráškem na másle.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty