×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sekaná z krůtího masa

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Sekaná z krůtího masa

Co budete potřebovat

17 g sacharidů
3 plátky bílého toustového chleba AQ
5 lístku šalvěje
500 g krůtího masa AQ, namletého
1 cibule AQ, nakrájená na osminky
1 menší celerový řapík, nakrájený na kousky
pul lžičky sušeného tymiánu
1 vejce ABio
1,5 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce dijonské hořčice
1,25 lžičky worcesteru
pul lžičky soli
čerstvě mletý pepř
1 bílek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Chleba a šalvěj rozmixujte na strouhanku, přidejte mleté krůtí maso. Pak rozmixujte i cibuli a celer. Přidejte k masu a rukou promíchejte. Přidejte tymián, vejce, 1 lžíci protlaku, hořčici, 1 lžičku worcesteru, pepř a sůl. Dobře promíchejte a dejte do zapékací mísy o rozměrech 23 x 13 x 6 cm.
V malé misce prošlehejte vidličkou bílek, zbývající protlak a čtvrt lžičky worcesteru a směsí polijte sekanou. Pečte asi pětačtyřicet minut až hodinu. Pak nechte patnáct minut odpočinout. Podávejte s bramborovou kaší s česnekem a hráškem na másle.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sekaná z krůtího masa

Hlavní chod Náročné Česká Tymián , Rajče Magazín 1/2010
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

17 g sacharidů
3 plátky bílého toustového chleba AQ
5 lístku šalvěje
500 g krůtího masa AQ, namletého
1 cibule AQ, nakrájená na osminky
1 menší celerový řapík, nakrájený na kousky
pul lžičky sušeného tymiánu
1 vejce ABio
1,5 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce dijonské hořčice
1,25 lžičky worcesteru
pul lžičky soli
čerstvě mletý pepř
1 bílek

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Chleba a šalvěj rozmixujte na strouhanku, přidejte mleté krůtí maso. Pak rozmixujte i cibuli a celer. Přidejte k masu a rukou promíchejte. Přidejte tymián, vejce, 1 lžíci protlaku, hořčici, 1 lžičku worcesteru, pepř a sůl. Dobře promíchejte a dejte do zapékací mísy o rozměrech 23 x 13 x 6 cm.
V malé misce prošlehejte vidličkou bílek, zbývající protlak a čtvrt lžičky worcesteru a směsí polijte sekanou. Pečte asi pětačtyřicet minut až hodinu. Pak nechte patnáct minut odpočinout. Podávejte s bramborovou kaší s česnekem a hráškem na másle.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty