×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sekaná ve slaninové košilce

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Sekaná ve slaninové košilce

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
24 plátků slaniny
70 g čerstvé strouhanky
60 ml mléka
2 lžíce rozmarýnu
1 lžíce dijonské hořčice
2 vejce
400 g mletého vepřového masa
400 g mletého hovězího masa
2 hrsti pancetty nebo slaniny
sůl
pepř
kyselé okurky
chleba
pivo

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povr­chem, vsypte cibuli a česnek a opékejte 5–7 minut. Nechte zcela zchladnout. Formu na terinu o rozměrech 22 x 8 x 7 cm vyložte plátky slaniny. Dejte stranou. Strouhanku vsypte do velké mísy, vlijte mléko a nechte 5 minut, aby strouhan­ka nasákla tekutinu. Pak přidejte cibuli z pánve, rozmarýn, hořčici, vejce, oba druhy masa, nasekanou slaninu, dobře promíchejte, nejlépe prohněťte rukama a podle chuti osolte a opepřete. Vzniklou směs důkladně natlačte do te­riny vyložené slaninou. Konce přehněte na maso a dejte na 40–45 minut péct do trouby. Pak vytáhněte, nechte chvil­ku stát, pak vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a 5–10 minut dopeč­te, aby slanina na povrchu zezlátla.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sekaná ve slaninové košilce

Hlavní chod Náročné Česká Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 5 (14)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
24 plátků slaniny
70 g čerstvé strouhanky
60 ml mléka
2 lžíce rozmarýnu
1 lžíce dijonské hořčice
2 vejce
400 g mletého vepřového masa
400 g mletého hovězího masa
2 hrsti pancetty nebo slaniny
sůl
pepř
kyselé okurky
chleba
pivo

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povr­chem, vsypte cibuli a česnek a opékejte 5–7 minut. Nechte zcela zchladnout. Formu na terinu o rozměrech 22 x 8 x 7 cm vyložte plátky slaniny. Dejte stranou. Strouhanku vsypte do velké mísy, vlijte mléko a nechte 5 minut, aby strouhan­ka nasákla tekutinu. Pak přidejte cibuli z pánve, rozmarýn, hořčici, vejce, oba druhy masa, nasekanou slaninu, dobře promíchejte, nejlépe prohněťte rukama a podle chuti osolte a opepřete. Vzniklou směs důkladně natlačte do te­riny vyložené slaninou. Konce přehněte na maso a dejte na 40–45 minut péct do trouby. Pak vytáhněte, nechte chvil­ku stát, pak vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a 5–10 minut dopeč­te, aby slanina na povrchu zezlátla.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty