Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
24 plátků slaniny
70 g čerstvé strouhanky
60 ml mléka
2 lžíce rozmarýnu
1 lžíce dijonské hořčice
2 vejce
400 g mletého vepřového masa
400 g mletého hovězího masa
2 hrsti pancetty nebo slaniny
sůl
pepř
kyselé okurky
chleba
pivo

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povr­chem, vsypte cibuli a česnek a opékejte 5–7 minut. Nechte zcela zchladnout. Formu na terinu o rozměrech 22 x 8 x 7 cm vyložte plátky slaniny. Dejte stranou. Strouhanku vsypte do velké mísy, vlijte mléko a nechte 5 minut, aby strouhan­ka nasákla tekutinu. Pak přidejte cibuli z pánve, rozmarýn, hořčici, vejce, oba druhy masa, nasekanou slaninu, dobře promíchejte, nejlépe prohněťte rukama a podle chuti osolte a opepřete. Vzniklou směs důkladně natlačte do te­riny vyložené slaninou. Konce přehněte na maso a dejte na 40–45 minut péct do trouby. Pak vytáhněte, nechte chvil­ku stát, pak vyklopte na plech vyložený pečicím papírem a 5–10 minut dopeč­te, aby slanina na povrchu zezlátla.

Pomohl vám recept?
25hodnocení5

Další videorecepty