Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Pečené šátečky s masovou náplní

Náročné Hlavní chod Magazín 7-8/2014
Náročné Hlavní chod Magazín 7-8/2014

Ingredience

250 ml vlahého mléka
2 lžičky sušeného droždí
1 lžička krupicového cukru
375 g hladké chlebové mouky
1 lžička soli
2 lžíce olivového oleje + na vymazání
Na náplň
60 ml oleje + 2 lžičky navíc
400 g lilku, na malé kostičky
1 cibule, nasekaná nadrobno
2 stroužky česneku, rozmělněné
375 g mletého jehněčího masa
2 lžičky sušeného oregana
1 rajče, pokrájené na kostičky
2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
1 vejce, lehce našlehané
2 lžičky sezamových semínek

Postup přípravy

Upečte si domácí šátečky plněné masovou směsí. Recept je velmi jednoduchý.

Nejprve si připravte těsto:
1) V míse smíchejte mléko, droždí a cukr.
2) V jiné míse smíchejte mouku a sůl.
3) Uprostřed udělejte důlek a do něj vlijte drožďovou směs a olej.
4) Promíchejte, a pak v míse nebo na lehce pomoučněné pracovní ploše vypracujte těsto. Energicky jej hněťte dalších 10 minut.
5) Čistou mísu lehce vymažte olejem, položte do ní těsto a nechte jej hodinu kynout (dokud nezdvojnásobí svůj objem).

Mezitím udělejte náplň:
6) Olej rozpalte v pánvi, přidejte kostičky lilku a 5 minut opékejte. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
7) Naopak do pánve dejte další olej a 5 minut na něm opékejte cibuli.
8) Přidejte česnek a po další minutě, když se česnek krásně rozvoní, i mleté maso.
9) Zprudka opékejte a maso vařečkou drťte, aby se rozpadalo na co nejmenší kousky, které by měli ze všech stran zhnědnout.
10) Přidejte oregano, opečený lilek, rajče i petrželku. Směs důkladně osolte a dejte stranou zcela vychladnout.

A jdeme na pečení:
11) Troubu předehřejte na 200 °C.
12) Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a chvíli ho znovu hněťte dohladka.
13) Pak jej rozdělte na čtyři díly. Každý postupně rozválejte do oválu širokého 15 cm a dlouhého asi 25 cm.
14) Doprostřed oválů rozdělte masovo-lilkovou směs a konce zahněte k sobě – podle fotografie –, aby prostředek zůstal volný.
15) Potřete lehce našlehaným vejcem a posypte sezamem.
16) Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 20 minut dozlatova.

Pomohl vám recept?
9hodnocení4

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png