×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salsa verde kuskus

Další recepty a články

Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Salsa verde kuskus

Co budete potřebovat

800 g kuskusu
1 l kuřecího vývaru
80–100 g másla
4 lžíce citronové kůry
sůl
pepř
600 g mraženého hrášku
hrst mátových lístků
hrst petrželky
vanička řeřichy
1 svazek ředkviček
1 salát little gem
Na omáčku salsa verde:
80 ml olivového oleje
60 ml bílého vinného octa
hrst bazalkových lístků
hrst hladkolisté petrželky
2 filety z ančoviček
1 citron
pepř

Jak na to?

1. Nejprve udělejte dresink: všechny ingredience dejte do robotu a 3–4 minuty mixujte, pak dejte stranou.
2. Kuskus nasypte do velké mísy, zalijte ho vroucím vývarem, přiklopte a nechte asi 10 minut stát, aby změkl a absorboval veškerou tekutinu. Poté do něj vmíchejte máslo, citronovou kůru a podle chuti osolte a opepřete. Vmíchejte hrášek, mátu i petrželku, ozdobte řeřichou a kolečky ředkviček. Malé ředkvičky přidejte v celku. Podávejte s lístky salátu little gem a omáčkou salsa verde.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salsa verde kuskus

Hlavní chod Velmi snadné Mexická Kuskus , Bazalka , Máta , Petržel kadeřavá Magazín 4/2013
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

800 g kuskusu
1 l kuřecího vývaru
80–100 g másla
4 lžíce citronové kůry
sůl
pepř
600 g mraženého hrášku
hrst mátových lístků
hrst petrželky
vanička řeřichy
1 svazek ředkviček
1 salát little gem
Na omáčku salsa verde:
80 ml olivového oleje
60 ml bílého vinného octa
hrst bazalkových lístků
hrst hladkolisté petrželky
2 filety z ančoviček
1 citron
pepř

Jak na to?

1. Nejprve udělejte dresink: všechny ingredience dejte do robotu a 3–4 minuty mixujte, pak dejte stranou.
2. Kuskus nasypte do velké mísy, zalijte ho vroucím vývarem, přiklopte a nechte asi 10 minut stát, aby změkl a absorboval veškerou tekutinu. Poté do něj vmíchejte máslo, citronovou kůru a podle chuti osolte a opepřete. Vmíchejte hrášek, mátu i petrželku, ozdobte řeřichou a kolečky ředkviček. Malé ředkvičky přidejte v celku. Podávejte s lístky salátu little gem a omáčkou salsa verde.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty