×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salsa verde kuskus

Další recepty a články

Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Salsa verde kuskus

Co budete potřebovat

800 g kuskusu
1 l kuřecího vývaru
80–100 g másla
4 lžíce citronové kůry
sůl
pepř
600 g mraženého hrášku
hrst mátových lístků
hrst petrželky
vanička řeřichy
1 svazek ředkviček
1 salát little gem
Na omáčku salsa verde:
80 ml olivového oleje
60 ml bílého vinného octa
hrst bazalkových lístků
hrst hladkolisté petrželky
2 filety z ančoviček
1 citron
pepř

Jak na to?

1. Nejprve udělejte dresink: všechny ingredience dejte do robotu a 3–4 minuty mixujte, pak dejte stranou.
2. Kuskus nasypte do velké mísy, zalijte ho vroucím vývarem, přiklopte a nechte asi 10 minut stát, aby změkl a absorboval veškerou tekutinu. Poté do něj vmíchejte máslo, citronovou kůru a podle chuti osolte a opepřete. Vmíchejte hrášek, mátu i petrželku, ozdobte řeřichou a kolečky ředkviček. Malé ředkvičky přidejte v celku. Podávejte s lístky salátu little gem a omáčkou salsa verde.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salsa verde kuskus

Hlavní chod Velmi snadné Mexická Kuskus , Bazalka , Máta , Petržel kadeřavá Magazín 4/2013
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

800 g kuskusu
1 l kuřecího vývaru
80–100 g másla
4 lžíce citronové kůry
sůl
pepř
600 g mraženého hrášku
hrst mátových lístků
hrst petrželky
vanička řeřichy
1 svazek ředkviček
1 salát little gem
Na omáčku salsa verde:
80 ml olivového oleje
60 ml bílého vinného octa
hrst bazalkových lístků
hrst hladkolisté petrželky
2 filety z ančoviček
1 citron
pepř

Jak na to?

1. Nejprve udělejte dresink: všechny ingredience dejte do robotu a 3–4 minuty mixujte, pak dejte stranou.
2. Kuskus nasypte do velké mísy, zalijte ho vroucím vývarem, přiklopte a nechte asi 10 minut stát, aby změkl a absorboval veškerou tekutinu. Poté do něj vmíchejte máslo, citronovou kůru a podle chuti osolte a opepřete. Vmíchejte hrášek, mátu i petrželku, ozdobte řeřichou a kolečky ředkviček. Malé ředkvičky přidejte v celku. Podávejte s lístky salátu little gem a omáčkou salsa verde.

Další recepty a články

Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019