×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Salát s fenyklem, jablky, ředkvičkami, polníčkem a vejci

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati...
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování

Salát s fenyklem, jablky, ředkvičkami, polníčkem a vejci

Co budete potřebovat

2 jablka Granny Smith, zbavená jadřince
šťáva z ½ citronu
2 malé fenykly, nejlépe s lístky + na ozdobu
4–5 středních ředkviček
hrst polníčku, bez kořínků
4 vejce
hrst čerstvého kopru, nasekaného
hrstka pekanových ořechů
2 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička sherry octa
sůl
mletý pepř

Jak na to?

Jablka nakrájejte na tenké plátky, ty rozkrájejte na nudličky, silné asi jako sirky. Dejte je do mísy a zakapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Nastrouhejte na tenké plátky fenykl a ředkvičky a přidejte je do mísy k jablku. Uvařte vejce natvrdo. Mezitím si připravte zálivku: prošlehejte všechny suroviny, osolte a opepřete. Vejce nakrájejte na čtvrtky. Natrhejte polníček a spolu s pekanovými ořechy ho přidejte do mísy. Salát promíchejte se zálivkou, posypte koprem a nakrájenými fenyklovými lístky, navrch rozdělte vejce, podle potřeby ještě dochuťte solí, pepřem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s fenyklem, jablky, ředkvičkami, polníčkem a vejci

Příloha Velmi snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

2 jablka Granny Smith, zbavená jadřince
šťáva z ½ citronu
2 malé fenykly, nejlépe s lístky + na ozdobu
4–5 středních ředkviček
hrst polníčku, bez kořínků
4 vejce
hrst čerstvého kopru, nasekaného
hrstka pekanových ořechů
2 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička sherry octa
sůl
mletý pepř

Jak na to?

Jablka nakrájejte na tenké plátky, ty rozkrájejte na nudličky, silné asi jako sirky. Dejte je do mísy a zakapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Nastrouhejte na tenké plátky fenykl a ředkvičky a přidejte je do mísy k jablku. Uvařte vejce natvrdo. Mezitím si připravte zálivku: prošlehejte všechny suroviny, osolte a opepřete. Vejce nakrájejte na čtvrtky. Natrhejte polníček a spolu s pekanovými ořechy ho přidejte do mísy. Salát promíchejte se zálivkou, posypte koprem a nakrájenými fenyklovými lístky, navrch rozdělte vejce, podle potřeby ještě dochuťte solí, pepřem a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty