×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát s fenyklem, jablky, ředkvičkami, polníčkem a vejci

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Salát s fenyklem, jablky, ředkvičkami, polníčkem a vejci

Co budete potřebovat

2 jablka Granny Smith, zbavená jadřince
šťáva z ½ citronu
2 malé fenykly, nejlépe s lístky + na ozdobu
4–5 středních ředkviček
hrst polníčku, bez kořínků
4 vejce
hrst čerstvého kopru, nasekaného
hrstka pekanových ořechů
2 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička sherry octa
sůl
mletý pepř

Jak na to?

Jablka nakrájejte na tenké plátky, ty rozkrájejte na nudličky, silné asi jako sirky. Dejte je do mísy a zakapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Nastrouhejte na tenké plátky fenykl a ředkvičky a přidejte je do mísy k jablku. Uvařte vejce natvrdo. Mezitím si připravte zálivku: prošlehejte všechny suroviny, osolte a opepřete. Vejce nakrájejte na čtvrtky. Natrhejte polníček a spolu s pekanovými ořechy ho přidejte do mísy. Salát promíchejte se zálivkou, posypte koprem a nakrájenými fenyklovými lístky, navrch rozdělte vejce, podle potřeby ještě dochuťte solí, pepřem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s fenyklem, jablky, ředkvičkami, polníčkem a vejci

Příloha Velmi snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

2 jablka Granny Smith, zbavená jadřince
šťáva z ½ citronu
2 malé fenykly, nejlépe s lístky + na ozdobu
4–5 středních ředkviček
hrst polníčku, bez kořínků
4 vejce
hrst čerstvého kopru, nasekaného
hrstka pekanových ořechů
2 lžíce olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička sherry octa
sůl
mletý pepř

Jak na to?

Jablka nakrájejte na tenké plátky, ty rozkrájejte na nudličky, silné asi jako sirky. Dejte je do mísy a zakapejte citronovou šťávou, aby nezhnědly. Nastrouhejte na tenké plátky fenykl a ředkvičky a přidejte je do mísy k jablku. Uvařte vejce natvrdo. Mezitím si připravte zálivku: prošlehejte všechny suroviny, osolte a opepřete. Vejce nakrájejte na čtvrtky. Natrhejte polníček a spolu s pekanovými ořechy ho přidejte do mísy. Salát promíchejte se zálivkou, posypte koprem a nakrájenými fenyklovými lístky, navrch rozdělte vejce, podle potřeby ještě dochuťte solí, pepřem a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty