Mexické rybí tacos

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Mexická
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 8 porcí
- Avokádo 2 ks
- Limetka 1 ks
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Jogurt řecký 140 g
- Olej olivový 1 plž
- Chilli paprička 1/2 ks
- Cibule šalotka 1 ks
- Tilápie 4 ks
- Paprika mletá sladká 1 člž
- Mouka hladká 3 plž
- Sůl
- Tortilla pšeničná 8 ks
- Pepř
- Avokádo 2 ks
- Limetka 1 ks
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Jogurt řecký 140 g
- Olej olivový 1 plž
- Chilli paprička 1/2 ks
- Cibule šalotka 1 ks
- Tilápie 4 ks
- Paprika mletá sladká 1 člž
- Mouka hladká 3 plž
- Sůl
- Tortilla pšeničná 8 ks
- Pepř
Příprava
- 1Obě avokáda rozpulte, vyjměte pecky a zbavte je slupky. Dužinu nakrájejte na větší kostky o rozměru 1 × 1 cm a vsypte do misky. Avokádo zakápněte šťávou z půlky limety a promíchejte.
- 2Do misky dejte 140 g řeckého jogurtu, ½ hrsti nasekaného koriandru, ½ chilli papričky nasekanou najemno a očištěnou šalotku nakrájenou na drobné kostičky. Nakonec přidejte 1 lžíci olivového oleje. Salsu dobře promíchejte a dejte do lednice.
- 3Všechny 4 filety z tilápie opatrně osušte papírovými utěrkami. V misce smíchejte 3 lžíce hladké mouky, lžičku sladké mleté papriky, osolte, opepřete. Ve směsi obalte ryby z obou stran. Rozpalte gril a filety vložte do grilovacího držáku na ryby.
- 4Grilujte z každé strany 2 minuty. Ugrilované filety nalámejte na větší kousky. Připravte si 8 tortill a opečte je krátce na grilu. Dovnitř dejte hotovou salsu, kousky ryby a ozdobte zbylými lístky koriandru. Podávejte doplněné měsíčkem limety. Grilovačka jako v Mexiku může začít!
- 1Obě avokáda rozpulte, vyjměte pecky a zbavte je slupky. Dužinu nakrájejte na větší kostky o rozměru 1 × 1 cm a vsypte do misky. Avokádo zakápněte šťávou z půlky limety a promíchejte.
- 2Do misky dejte 140 g řeckého jogurtu, ½ hrsti nasekaného koriandru, ½ chilli papričky nasekanou najemno a očištěnou šalotku nakrájenou na drobné kostičky. Nakonec přidejte 1 lžíci olivového oleje. Salsu dobře promíchejte a dejte do lednice.
- 3Všechny 4 filety z tilápie opatrně osušte papírovými utěrkami. V misce smíchejte 3 lžíce hladké mouky, lžičku sladké mleté papriky, osolte, opepřete. Ve směsi obalte ryby z obou stran. Rozpalte gril a filety vložte do grilovacího držáku na ryby.
- 4Grilujte z každé strany 2 minuty. Ugrilované filety nalámejte na větší kousky. Připravte si 8 tortill a opečte je krátce na grilu. Dovnitř dejte hotovou salsu, kousky ryby a ozdobte zbylými lístky koriandru. Podávejte doplněné měsíčkem limety. Grilovačka jako v Mexiku může začít!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











