Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMexické rybí tacos
Albert logoAlbert logo
  • Mexické rybí tacos

Mexické rybí tacos

Mexické rybí tacos
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Mexická
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Avokádo 2 ks
  • Limetka 1 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Jogurt řecký 140 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Chilli paprička 1/2 ks
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Tilápie 4 ks
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Mouka hladká 3 plž
  • Sůl
  • Tortilla pšeničná 8 ks
  • Pepř
  • Avokádo 2 ks
  • Limetka 1 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Jogurt řecký 140 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Chilli paprička 1/2 ks
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Tilápie 4 ks
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Mouka hladká 3 plž
  • Sůl
  • Tortilla pšeničná 8 ks
  • Pepř

Příprava

1
Obě avokáda rozpulte, vyjměte pecky a zbavte je slupky. Dužinu nakrájejte na větší kostky o rozměru 1 × 1 cm a vsypte do misky. Avokádo zakápněte šťávou z půlky limety a promíchejte.
2
Do misky dejte 140 g řeckého jogurtu, ½ hrsti nasekaného koriandru, ½ chilli papričky nasekanou najemno a očištěnou šalotku nakrájenou na drobné kostičky. Nakonec přidejte 1 lžíci olivového oleje. Salsu dobře promíchejte a dejte do lednice.
3
Všechny 4 filety z tilápie opatrně osušte papírovými utěrkami. V misce smíchejte 3 lžíce hladké mouky, lžičku sladké mleté papriky, osolte, opepřete. Ve směsi obalte ryby z obou stran. Rozpalte gril a filety vložte do grilovacího držáku na ryby.
4
Grilujte z každé strany 2 minuty. Ugrilované filety nalámejte na větší kousky. Připravte si 8 tortill a opečte je krátce na grilu. Dovnitř dejte hotovou salsu, kousky ryby a ozdobte zbylými lístky koriandru. Podávejte doplněné měsíčkem limety. Grilovačka jako v Mexiku může začít!
1
Obě avokáda rozpulte, vyjměte pecky a zbavte je slupky. Dužinu nakrájejte na větší kostky o rozměru 1 × 1 cm a vsypte do misky. Avokádo zakápněte šťávou z půlky limety a promíchejte.
2
Do misky dejte 140 g řeckého jogurtu, ½ hrsti nasekaného koriandru, ½ chilli papričky nasekanou najemno a očištěnou šalotku nakrájenou na drobné kostičky. Nakonec přidejte 1 lžíci olivového oleje. Salsu dobře promíchejte a dejte do lednice.
3
Všechny 4 filety z tilápie opatrně osušte papírovými utěrkami. V misce smíchejte 3 lžíce hladké mouky, lžičku sladké mleté papriky, osolte, opepřete. Ve směsi obalte ryby z obou stran. Rozpalte gril a filety vložte do grilovacího držáku na ryby.
4
Grilujte z každé strany 2 minuty. Ugrilované filety nalámejte na větší kousky. Připravte si 8 tortill a opečte je krátce na grilu. Dovnitř dejte hotovou salsu, kousky ryby a ozdobte zbylými lístky koriandru. Podávejte doplněné měsíčkem limety. Grilovačka jako v Mexiku může začít!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 14 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě -0 dní

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.