Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPravé řecké pasticcio
Albert logoAlbert logo
  • Pravé řecké pasticcio
Pravé řecké pasticcio

Pravé řecké pasticcio

Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Mleté maso mix 400 g
  • Červené víno 50 ml
  • Rajčata loupaná v plechovce 250 g
  • Cukr třtinový 1/2 plž
  • Cibule červená 1 ks
  • Tymián čerstvý
  • Česnek 1 strouž.
  • Rajský protlak 1 plž
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Bujón hovězí 1 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Mléko 1 l
  • Mouka hladká 100 g
  • Vaječný žloutek 3 ks
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Sýr Gruyère 100 g
  • Těstoviny bucatini 300 g
  • Vejce 2 ks
  • Feta 200 g
  • Sůl
  • Petrželka čerstvá 2 hrs.
  • Olej olivový 95 ml
  • Pepř
  • Máslo 100 g
  • Mleté maso mix 400 g
  • Červené víno 50 ml
  • Rajčata loupaná v plechovce 250 g
  • Cukr třtinový 1/2 plž
  • Cibule červená 1 ks
  • Tymián čerstvý
  • Česnek 1 strouž.
  • Rajský protlak 1 plž
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Bujón hovězí 1 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Mléko 1 l
  • Mouka hladká 100 g
  • Vaječný žloutek 3 ks
  • Muškátový oříšek 1/2 člž

Příprava

1
Rozpalte pánev s olivovým olejem, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, cukr a najemno nasekaný tymián. Restujte přibližně 3–4 minuty, dokud cibule nezkaramelizuje.
2
Přidejte najemno nakrájený česnek a pokračujte v restování. Poté přilijte rajčatový protlak a za neustálého míchání restujte ještě 2 minuty.
3
Na závěr přidejte mleté ​​maso. Dřevěnou vařečkou oddělte jednotlivé kousky masa, aby se rovnoměrně spojilo s ostatními ingrediencemi. Přidejte ještě 2 lžíce olivového oleje a promíchejte.
4
Postupně přilévejte červené víno a nechte alkohol odpařit. Přidejte loupaná rajčata, skořici, cukr, bujón a bobkový list. Stáhněte plamen a vařte ještě cca 15 minut. Nadbytečná šťáva by se měla odpařit a maso uvařit. Po uvaření odstavte a vyndejte bobkový list.
5
Ve středně velkém hrnci rozpusťte máslo. Metličkou do másla postupně vmíchávejte mouku. Za neustálého míchání po troškách přidávejte mléko a vařte na mírném ohni. Až bude omáčka konzistentní a krémová, odstavte ji stranou. Přidejte sůl, pepř, muškátový oříšek a nastrouhaný sýr. (Jednu lžíci si odložte na závěr receptu). Na konec přidejte 3 žloutky a omáčku důkladně promíchejte.
6
Těstoviny uvařte v osolené vodě. Vařte o cca 2 minuty méně, než je uvedeno v návodu vzhledem k tomu, že těstoviny potřebujete al dente a budou se dále dopékat v troubě.
7
Zapékací mísu vytřete olivovým olejem a rovnoměrně do ní rozvrstvěte uvařené těstoviny.
8
Přidejte dvě vejce, nasekanou petrželku a rozdrobený sýr feta. Dochuťte solí a pepřem.
9
Troubu předehřejte na 180 °C.
10
Naberte jednu naběračku bešamelové omáčky a vmíchejte ji do masové směsi. Takto připravenou směs rozprostřete po celém povrchu těstovin.
11
Poté na těstoviny nalijte poslední vrstvu, kterou je bešamelová omáčka.
12
Pokrm posypte zbylým sýrem a zapékejte přibližně 40 minut dozlatova.
1
Rozpalte pánev s olivovým olejem, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, cukr a najemno nasekaný tymián. Restujte přibližně 3–4 minuty, dokud cibule nezkaramelizuje.
2
Přidejte najemno nakrájený česnek a pokračujte v restování. Poté přilijte rajčatový protlak a za neustálého míchání restujte ještě 2 minuty.
3
Na závěr přidejte mleté ​​maso. Dřevěnou vařečkou oddělte jednotlivé kousky masa, aby se rovnoměrně spojilo s ostatními ingrediencemi. Přidejte ještě 2 lžíce olivového oleje a promíchejte.
4
Postupně přilévejte červené víno a nechte alkohol odpařit. Přidejte loupaná rajčata, skořici, cukr, bujón a bobkový list. Stáhněte plamen a vařte ještě cca 15 minut. Nadbytečná šťáva by se měla odpařit a maso uvařit. Po uvaření odstavte a vyndejte bobkový list.
5
Ve středně velkém hrnci rozpusťte máslo. Metličkou do másla postupně vmíchávejte mouku. Za neustálého míchání po troškách přidávejte mléko a vařte na mírném ohni. Až bude omáčka konzistentní a krémová, odstavte ji stranou. Přidejte sůl, pepř, muškátový oříšek a nastrouhaný sýr. (Jednu lžíci si odložte na závěr receptu). Na konec přidejte 3 žloutky a omáčku důkladně promíchejte.
6
Těstoviny uvařte v osolené vodě. Vařte o cca 2 minuty méně, než je uvedeno v návodu vzhledem k tomu, že těstoviny potřebujete al dente a budou se dále dopékat v troubě.
7
Zapékací mísu vytřete olivovým olejem a rovnoměrně do ní rozvrstvěte uvařené těstoviny.
8
Přidejte dvě vejce, nasekanou petrželku a rozdrobený sýr feta. Dochuťte solí a pepřem.
9
Troubu předehřejte na 180 °C.
10
Naberte jednu naběračku bešamelové omáčky a vmíchejte ji do masové směsi. Takto připravenou směs rozprostřete po celém povrchu těstovin.
11
Poté na těstoviny nalijte poslední vrstvu, kterou je bešamelová omáčka.
12
Pokrm posypte zbylým sýrem a zapékejte přibližně 40 minut dozlatova.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.