×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Salát s bulgurem, červenou řepou a sýrem feta
nad 60 minut , Snadné , Orientální , Saláty ,

Salát s bulgurem, červenou řepou a sýrem feta

Co budu potřebovat

1 hlavička česneku
1 velká nebo dvě malé červené řepy
1 červená cibule
4 lžíce olivového oleje
2 větvičky cherry rajčátek
100 g bulguru
sůl
mletý pepř
40 g salátových lístků
40 g sýru feta
citronový dresink
4 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 citronu
hrst čerstvého koriandru
1 lžíce medu

Jak na to?

Troubu předehřeju na 170 °C. Z neoloupané hlavičky česneku odříznu vrchní část a zbytek hlavičky položím na pečicí plech spolu s červenou řepou a cibulí. Pokapu 2 lžícemi olivového oleje a peču 35 minut. Pak přidám na plech rajčátka na větvičce a peču dalších 5–7 minut, dokud nezměknou.
V pánvi přivedu k varu 200 ml vody, osolím, přisypu bulgur, znovu přivedu k varu a vařím 20 minut. Scedím a dám zatím stranou.
Z hlavičky upečeného česneku vytlačím stroužky česneku a rozmačkám je na prkýnku plochou nože. Rozmačkaný čes­nek promíchám s bulgurem a zbývajícím olejem, podle chuti osolím a opepřím.
Připravím si dresink tak, že všechny přísady rozmělním ručním mixérem dohladka.
Na dva talíře rozložím saláty, posypu je bulgurem. Na bulgur rozložím červenou řepu, cibuli, posypu rozdrobeným sýrem feta. Navrch nakladu rajčátka a celý salát zaliju citronovým dresinkem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Kuskus s uzenou makrelou

    Saláty 15 minut
  • Rýžový salát s tuňákem

    Saláty 15 minut
  • Miska plná energie

    Saláty 45 minut