×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Salát s bulgurem, červenou řepou a sýrem feta

Další recepty a články

Kuskus s uzenou makrelou
Kuskus s uzenou...
Kuskus s uzenou makrelou
Kuskus s uzenou makrelou
Rýžový salát s tuňákem
Rýžový salát s...
Rýžový salát s tuňákem
Rýžový salát s tuňákem
Miska plná energie
Miska plná energie
Miska plná energie
Miska plná energie

Salát s bulgurem, červenou řepou a sýrem feta

Co budete potřebovat

1 hlavička česneku
1 velká nebo dvě malé červené řepy
1 červená cibule
4 lžíce olivového oleje
2 větvičky cherry rajčátek
100 g bulguru
sůl
mletý pepř
40 g salátových lístků
40 g sýru feta
citronový dresink
4 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 citronu
hrst čerstvého koriandru
1 lžíce medu

Jak na to?

Troubu předehřeju na 170 °C. Z neoloupané hlavičky česneku odříznu vrchní část a zbytek hlavičky položím na pečicí plech spolu s červenou řepou a cibulí. Pokapu 2 lžícemi olivového oleje a peču 35 minut. Pak přidám na plech rajčátka na větvičce a peču dalších 5–7 minut, dokud nezměknou.
V pánvi přivedu k varu 200 ml vody, osolím, přisypu bulgur, znovu přivedu k varu a vařím 20 minut. Scedím a dám zatím stranou.
Z hlavičky upečeného česneku vytlačím stroužky česneku a rozmačkám je na prkýnku plochou nože. Rozmačkaný čes­nek promíchám s bulgurem a zbývajícím olejem, podle chuti osolím a opepřím.
Připravím si dresink tak, že všechny přísady rozmělním ručním mixérem dohladka.
Na dva talíře rozložím saláty, posypu je bulgurem. Na bulgur rozložím červenou řepu, cibuli, posypu rozdrobeným sýrem feta. Navrch nakladu rajčátka a celý salát zaliju citronovým dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s bulgurem, červenou řepou a sýrem feta

Snadné Orientální Saláty Magazín 3/2014
Průměrné hodnocení 5 (8)

Co budete potřebovat

1 hlavička česneku
1 velká nebo dvě malé červené řepy
1 červená cibule
4 lžíce olivového oleje
2 větvičky cherry rajčátek
100 g bulguru
sůl
mletý pepř
40 g salátových lístků
40 g sýru feta
citronový dresink
4 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 citronu
hrst čerstvého koriandru
1 lžíce medu

Jak na to?

Troubu předehřeju na 170 °C. Z neoloupané hlavičky česneku odříznu vrchní část a zbytek hlavičky položím na pečicí plech spolu s červenou řepou a cibulí. Pokapu 2 lžícemi olivového oleje a peču 35 minut. Pak přidám na plech rajčátka na větvičce a peču dalších 5–7 minut, dokud nezměknou.
V pánvi přivedu k varu 200 ml vody, osolím, přisypu bulgur, znovu přivedu k varu a vařím 20 minut. Scedím a dám zatím stranou.
Z hlavičky upečeného česneku vytlačím stroužky česneku a rozmačkám je na prkýnku plochou nože. Rozmačkaný čes­nek promíchám s bulgurem a zbývajícím olejem, podle chuti osolím a opepřím.
Připravím si dresink tak, že všechny přísady rozmělním ručním mixérem dohladka.
Na dva talíře rozložím saláty, posypu je bulgurem. Na bulgur rozložím červenou řepu, cibuli, posypu rozdrobeným sýrem feta. Navrch nakladu rajčátka a celý salát zaliju citronovým dresinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kuskus s uzenou makrelou
Kuskus s uzenou makrelou
Kuskus s uzenou makrelou
Kuskus s uzenou makrelou
Rýžový salát s tuňákem
Rýžový salát s tuňákem
Rýžový salát s tuňákem
Rýžový salát s tuňákem
Miska plná energie
Miska plná energie
Miska plná energie
Miska plná energie

Inspirujte se podobnými recepty