Salát s bulgurem, červenou řepou a sýrem feta
Ingredience
1 | hlavička česneku |
1 | velká nebo dvě malé červené řepy |
1 | červená cibule |
4 | lžíce olivového oleje |
2 | větvičky cherry rajčátek |
100 g | bulguru |
sůl | |
mletý pepř | |
40 g | salátových lístků |
40 g | sýru feta |
citronový dresink | |
4 | lžíce olivového oleje |
šťáva z 1 citronu | |
hrst čerstvého koriandru | |
1 | lžíce medu |
Postup přípravy
Troubu předehřeju na 170 °C. Z neoloupané hlavičky česneku odříznu vrchní část a zbytek hlavičky položím na pečicí plech spolu s červenou řepou a cibulí. Pokapu 2 lžícemi olivového oleje a peču 35 minut. Pak přidám na plech rajčátka na větvičce a peču dalších 5–7 minut, dokud nezměknou.
V pánvi přivedu k varu 200 ml vody, osolím, přisypu bulgur, znovu přivedu k varu a vařím 20 minut. Scedím a dám zatím stranou.
Z hlavičky upečeného česneku vytlačím stroužky česneku a rozmačkám je na prkýnku plochou nože. Rozmačkaný česnek promíchám s bulgurem a zbývajícím olejem, podle chuti osolím a opepřím.
Připravím si dresink tak, že všechny přísady rozmělním ručním mixérem dohladka.
Na dva talíře rozložím saláty, posypu je bulgurem. Na bulgur rozložím červenou řepu, cibuli, posypu rozdrobeným sýrem feta. Navrch nakladu rajčátka a celý salát zaliju citronovým dresinkem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY