Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová panenka se švestkovou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

Recept jako stvořený k víkendovému obědu. Pro získání moderního twistu české klasiky jsme švestkovou omáčku vylepšili čerstvými fíky. Jako přílohu zvolte bramborový knedlík či šťouchané brambory.
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou
Snadné
31-45 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Švestky 500 g
  • Voda 200 ml
  • Jalovec 2 ks
  • Badyán celý 1 ks
  • Skořice mletá
  • Sůl
  • Citronová kůra 1 člž
  • Vepřová panenská svíčková 500 g
  • Med 2 plž
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Fíky 4 ks
  • Rum 1 plž
  • Pepř
  • Švestky 500 g
  • Voda 200 ml
  • Jalovec 2 ks
  • Badyán celý 1 ks
  • Skořice mletá
  • Sůl
  • Citronová kůra 1 člž
  • Vepřová panenská svíčková 500 g
  • Med 2 plž
  • Olej slunečnicový 3 plž
  • Fíky 4 ks
  • Rum 1 plž
  • Pepř

Příprava

1
Předehřejte troubu na 150 °C.
2
Švestky vypeckujte a dejte do hrnce nebo hlubší pánve. Přilijte vodu, zasypte kořením, citronovou kůrou, osolte a doslaďte medem. Na mírném ohni vařte do úplného rozvaření švestek, zhruba 30 minut.
3
Mezitím nechte v jiné rozpálené pánvi na dvou lžících oleje zatáhnout panenku. Fíky svrchu křížem nařízněte. Poté dejte maso do zapékací mísy, po stranách položte fíky zakápnuté olejem, pečte v troubě asi čtvrt hodiny.
4
Když je omáčka téměř hotová, přidejte rum a vařte ještě pět minut. Propasírujte a dejte stranou.
5
Upečené maso nechte chvíli odpočinout a osolte, poté nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou. Podávejte s fíkem, okořeněné čerstvým pepřem.
1
Předehřejte troubu na 150 °C.
2
Švestky vypeckujte a dejte do hrnce nebo hlubší pánve. Přilijte vodu, zasypte kořením, citronovou kůrou, osolte a doslaďte medem. Na mírném ohni vařte do úplného rozvaření švestek, zhruba 30 minut.
3
Mezitím nechte v jiné rozpálené pánvi na dvou lžících oleje zatáhnout panenku. Fíky svrchu křížem nařízněte. Poté dejte maso do zapékací mísy, po stranách položte fíky zakápnuté olejem, pečte v troubě asi čtvrt hodiny.
4
Když je omáčka téměř hotová, přidejte rum a vařte ještě pět minut. Propasírujte a dejte stranou.
5
Upečené maso nechte chvíli odpočinout a osolte, poté nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou. Podávejte s fíkem, okořeněné čerstvým pepřem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.