
Šakšuka
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte na klínky, papriku a rajčata na kousky, česnek rozdrťte. V pánvi, kterou je možné dát do trouby, rozpalte olivový olej, přidejte cibuli a papriku a restujte. Jakmile chytne zelenina barvu, dejte do pánve rajčata, vmíchejte česnek a dochuťte římským kmínem, solí a pepřem. Duste, dokud zelenina nezměkne.
Do směsi udělejte lžící čtyři důlky a do každého rozklepněte vejce. Pánev dejte do trouby a zapečte, dokud vejce neztuhnou na požadovanou konzistenci. Bílky by měly být tuhé, ale záleží na vás, zda máte rádi žloutky spíše tekuté nebo pevnější. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.
Pomohl vám recept?
11hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod