×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Šakšuka

Další recepty a články

Ovesná kaše s chia semínky
Ovesná kaše s chia...
Ovesná kaše s chia semínky
Ovesná kaše s chia semínky
Ořechová granola s klikvami
Ořechová granola s...
Ořechová granola s klikvami
Ořechová granola s klikvami
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka

Šakšuka

Co budete potřebovat

2 cibule
2 papriky
2 rajčata
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky drceného římského kmínu
sůl a pepř
4 vejce
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky

Jak na to?

Cibuli nakrájejte na klínky, papriku a rajčata na kousky, česnek rozdrťte. V pánvi, kterou je možné dát do trouby, rozpalte olivový olej, přidejte cibuli a papriku a restujte. Jakmile chytne zelenina barvu, dejte do pánve rajčata, vmíchejte česnek a dochuťte římským kmínem, solí a pepřem. Duste, dokud zelenina nezměkne.
Do směsi udělejte lžící čtyři důlky a do každého rozklepněte vejce. Pánev dejte do trouby a zapečte, dokud vejce neztuhnou na požadovanou konzistenci. Bílky by měly být tuhé, ale záleží na vás, zda máte rádi žloutky spíše tekuté nebo pevnější. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Šakšuka

Hlavní chod Velmi snadné Chuťovky Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Nedělní brunch , Energie na celý den Magazín 3/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

2 cibule
2 papriky
2 rajčata
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky drceného římského kmínu
sůl a pepř
4 vejce
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky

Jak na to?

Cibuli nakrájejte na klínky, papriku a rajčata na kousky, česnek rozdrťte. V pánvi, kterou je možné dát do trouby, rozpalte olivový olej, přidejte cibuli a papriku a restujte. Jakmile chytne zelenina barvu, dejte do pánve rajčata, vmíchejte česnek a dochuťte římským kmínem, solí a pepřem. Duste, dokud zelenina nezměkne.
Do směsi udělejte lžící čtyři důlky a do každého rozklepněte vejce. Pánev dejte do trouby a zapečte, dokud vejce neztuhnou na požadovanou konzistenci. Bílky by měly být tuhé, ale záleží na vás, zda máte rádi žloutky spíše tekuté nebo pevnější. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Ovesná kaše s chia semínky
Ovesná kaše s chia semínky
Ovesná kaše s chia semínky
Ovesná kaše s chia semínky
Ořechová granola s klikvami
Ořechová granola s klikvami
Ořechová granola s klikvami
Ořechová granola s klikvami
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat