×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Šakšuka
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Chuťovky , Bezlepkové ,

Šakšuka

Co budu potřebovat

2 cibule
2 papriky
2 rajčata
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky drceného římského kmínu
sůl a pepř
4 vejce
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky

Jak na to?

Cibuli nakrájejte na klínky, papriku a rajčata na kousky, česnek rozdrťte. V pánvi, kterou je možné dát do trouby, rozpalte olivový olej, přidejte cibuli a papriku a restujte. Jakmile chytne zelenina barvu, dejte do pánve rajčata, vmíchejte česnek a dochuťte římským kmínem, solí a pepřem. Duste, dokud zelenina nezměkne.
Do směsi udělejte lžící čtyři důlky a do každého rozklepněte vejce. Pánev dejte do trouby a zapečte, dokud vejce neztuhnou na požadovanou konzistenci. Bílky by měly být tuhé, ale záleží na vás, zda máte rádi žloutky spíše tekuté nebo pevnější. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Ovesná kaše s chia semínky

    Sladká jídla 15 minut
  • Ořechová granola s klikvami

    Sladká jídla 30 minut
  • Mramorová bábovka

    Moučníky a koláče 60 minut